Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jakovčić: Premijer mi se ne javlja, ali će mi prvi čestitati na izboru

Zalagat će se, kaže, za opće nacionalne interese, ali i za čisti zrak u Slavonskom Brodu i za interese hrvatskih ribara.
26. ožujka 2013. u 12:24 1 komentara 1 prikaza
'15.03.2013., Osijek - Ivan Jakovcic u hotelu Osijek imao prvo predstavljanje u svojoj kampanji za Europarlament.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Foto: Davor Javorović/Pixsell

– Zoran Milanović u ponedjeljak je bio u Puli, a nije mi se ni javio. No, neće biti problema u našoj suradnji nakon 1. srpnja, to jamčim, odnosno kada Valter Flego bude izabran za župana Istarske županije, a Damir Kajin okonča političku karijeru – komentira odnos s premijerom i predsjednikom SDP-a predsjednik IDS-a i Ivan Jakovčić.

Odgovarao je u Karlovcu, gdje je u utorak boravio u sklopu svoje kampanje za izbore u Europski parlament, na novinarsko pitanje kako misli koordinirati svoj zastupnički rad s Vladom, ako se žali da mu se premijer ne javlja ni na mobitel.

– Milanović će biti jedan od prvih koji će mi čestitati na izboru. Nitko nije očekivao da će SDP preuzeti potpredsjednika jedne druge stranke. Ako SDP želi ići protiv IDS-a u Istri, tada treba ojačati stranku vlastitim kadrovima. Gorčina zbog svega i dalje je prisutna jer je riječ o vrlo niskim političkim potezima – kaže Jakovčić i dodaje da Milanović kao premijer unatoč tome i dalje uživa njegovu političku potporu na nacionalnoj razini.

Nezavisnu listu koju predvodi sloganom "Europa za sve" podržava šest regionalnih stranaka.

– Štitit ću opće hrvatske interese, ali ću progovoriti i o posebnim. U Slavonskom Brodu bore se za čisti zrak, a to ću to, bez obzira na to što o tome misli cijenjeni ministar Mihael Zmajlović, staviti na dnevni red u Europi. Isto se odnosi na probleme hrvatskih ribara – najavljuje Jakovčić.

Dodaje da se zalaže za jače povezivanje unutar EU, ali i za izražavanje nacionalnih identiteta.

– Stoga ću u parlamentu govoriti hrvatskim jezikom, a ne svojim materinjim njemačkim, engleskim, talijanskim ili francuskim, koje poznajem. Kod lobiranja, pak, nužno je služiti se stranim jezicima – kaže Jakovčić i objašnjava da mu je majka Austrijanka.

Ističe da će dio velike zastupničke plaće biti namijenjen hrvatskoj kući u Padovi, gdje se liječi od zloćudnih bolesti, i u kojoj radi Nela Sršen, koja je također kandidat na ovoj listi.

>>Jakovčić predao listu: Očekujemo jedno, dva, možda i tri mjesta u EP

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • Livi:

    Kakvi su neki ljudi ludi, mogli bi i glasovati za njih. Kako vidimo sve pametnije od pametnijeg pocevsi od Milanovica, Cacica, Jakovcica i Hrelje koji se negdje izgubio nakon izbora. Koju li su njemu cuculu dali da on ne vristi ... prikaži još! za boljim mjestom! Valjda ima u Hrvatskoj vise penzionera nego sto ima hns-ovaca. Kako to oni nisu dobili vise polozaja nego hns-ovci.