Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jakovčić i Bandić prijavljeni za sukob interesa

Bandić se mora očitovati o prijavi da je u vlastitu promociju za lokalne izbore koristio besplatni list Zagreb.info koji se financira iz Zagrebačkog holdinga.
25. ožujka 2010. u 19:07 9 komentara 1 prikaza
milan bandić
Foto: Nino Strmotić/Pixsell

Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije materijalno opremljeno za vještačenje pa je uputilo DORH-u na daljnje postupanje svu dokumentaciju prikupljenu vezano za kupnju vatrogasnih kamiona u Istarskoj županiji zbog mogućnosti da je počinjeno kazneno djelo. Naime, tereti se istarskog župana Ivana Jakovčića i zastupnika SDP-a Dina Kozlevca jer su odbili po povoljnijem programu i uz 50 posto državnih suvencija kupiti vatrogasna vozila pa su vozila za istarske vatrogasce kupovali po županijskom programu i time oštetili županiju i gradove. No, naglašavaju da nisu utvrdili sukob interesa.

Povjerenstvo će tražiti od Damira Kajina (IDS) i gradonačelnika Labina Tulia Demetlika očitovanje o prodaji kuće dvokatnice s dva turistička apartmana u središtu Rapca Kajinovu vozaču Borisu Čekadi. Odlučeno je to vezano uz prijavu o sumnjivoj prodaji spomenute kuće sa zemljištem, udaljene tek 20-ak metara od mora, po cijeni od svega 47.000 eura. Inače, kuća je bila u gradskom vlasništvu.

Povjerenstvo je odlučilo zatražiti očitovanje zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića o zakladi Dinamovi bokci koja od grada dobiva po 100.000 kuna mjesečno i iz koje svi bivši nogometaši tog kluba dobivaju 5000 kuna mjesečno, kao i očitovanje o prijavi da je u vlastitu promociju za lokalne izbore koristio besplatni list Zagreb.info koji se financira iz Zagrebačkog holdinga. Prijavu o sukobu interesa podnio je Branko Šerić, glavni tajnik Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava.

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • -obrisani-:

    Znade li netko koje kamione je Jakovčić kupio i kada? pozdrav vaš zmijicamala

  • -obrisani-:

    haha opet urota protiv SDP i IDS HNS .Oni su uvjek bili na strani naroda samo HDZ pljacka hahahahaha

  • praseca gripa:

    Kakva je ovo slika? Gdje je Jakovcic?