Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbojnica i majka

Jako mi je žao i kajem se! Nisam željela nikome nauditi

Suzana Dražić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/2
08.04.2014.
u 16:15

Razlozi koji su majku dvoje djece natjerali u kriminal bili su, kako je rekla, životni uvjeti koji su je doveli do ruba

– Jako mi je žao. Nisam htjela nikome nauditi. Plastični pištolj imala sam ne zato što nisam mogla kupiti pravi, već upravo zbog toga što nisam imala namjeru nikoga ozlijediti. Zbog svog sina nisam htjela pristati na nagodbu, već sam ovdje pred svima vama željela reći da se kajem zbog toga što sam učinila. Pomišljala sam i na samoubojstvo – kazala je Suzana Dražić (35), optužena za četiri razbojstva i jedan pokušaj razbojstva.

Incident u životu

Vijeće zagrebačkog Županijskog suda kojim je predsjedao sudac Ratko Šćekić, nepravomoćno ju je osudilo na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora, a, obrazlažući presudu, sudac je kazao da joj otegotnih okolnosti nisu našli, dok joj je olakotna bila to što je neosuđivana te majka dvoje maloljetne djece. No, iako je sudsko vijeće prilikom donošenja presude bilo vođeno i razlozima koji su Suzanu Dražić natjerali da počini to što je počinila – odnijela je oko 90.000 kuna, što sada mora vratiti – sudac joj je ipak poručio:

– Ovo se može smatrati incidentom u vašem životu, no to vas ne ekskulpira od krivnje.

A razlozi koji su majku dvoje djece natjerali u kriminal bili su, kako je rekla, životni uvjeti koji su je doveli do ruba. Suzana Dražić u obrani je pojasnila da su ona i njezin nevjenčani suprug upali u probleme jer su bili sudužnici za kredit njezinu bratu koji je otišao u Kanadu.

– Pukla sam nakon jednog telefonskog razgovora s bratom. Kada sam ga pitala za kredit, on mi je rekao da mi ne može sada pomoći jer su teška vremena. Rekao mi je da čekam da dođu bolja vremena i da će mi onda pomoći. Tada sam jednostavno pukla, zbog svega što se događalo zadnje tri i pol godine – kazala je S. Dražić.

Pojasnila je da se godinama brine o bivšem suprugu, koji je tijekom Domovinskog rata bio zarobljen te je prošao život u logorima. Uza sve to, njezina 17-godišnja kćer ima problema sa zakonom, a neplaćeni računi samo su se gomilali.

– Radim od osamnaeste godine i nikada mi nitko ništa nije dao na pladnju. I onda se dogodi to da usprkos radu ne mogu plaćati račune. Ideju da počinim razbojništva dobila sam jer sam u vrijeme dok sam radila u kladionici i sama bila tri puta žrtva razbojnika – pojasnila je S. Dražić.

Razoružao je zaštitar

Prema optužnici, prvo razbojstvo počinila je 1. lipnja prošle godine kada je, naoružana plastičnim pištoljem i maskirana sunčanim naočalama, orobila kladionicu. Odnijela je 3350 kuna, a odmah nakon razbojstva otišla je platiti račune ukradenim novcem. Takav obrazac ponašanja imala je i u svim sljedećim slučajevima, a najveći plijen odnijela je iz Imex banke (62.000 kuna), koju je orobila 6. srpnja prošle godine. Uhićena je 15. rujna dok je pokušavala orobiti poslovnicu Croatia banke, kada ju je razoružao zaštitar.

Komentara 15

HR
hrvatska91
16:34 08.04.2014.

ovu sirotinju pribijaju na stup srama.. a neki kradu milijune i nikom niš'... i još su k tome vrlo popularni.. kako pokazuju brojne (naručene) ankete i "barometri"...

JA
jasamonajkojijesam
16:58 08.04.2014.

2 godine za 90.000 kuna??? a ratko maček i ekipa za milijune dobije 2 godine uvjetne???? pa tko je tu lud???? nije mi jasno gdje ide ovo naše pravosuđe.

Avatar tajar
tajar
18:06 08.04.2014.

Trebalo bi kazniti one koji su odgovorni za situaciju u kojoj se je našla ova majka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije