Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje

Jako jugo na Braču potopilo brodicu na vezu

oluja (1)
Nino Strmotić/PIXSELL
19.07.2011.
u 16:18

Probleme su zbog vjetra imali i daskaš na Pelješcu i jedrilica kod Pule.

Jak vjetar prouzročio je mnogo neugodnosti nautičarima diljem jadranske obale. Zbog jakog juga koje je puhalo na otoku Braču, oko 14 sati potopljena je 14-metarska brodica usidrena u uvali Puntinac, pokraj Sumartina.

Prema izjavi voditelja brod je potopljen zbog mora koje je prodrlo preko krme broda. Nema onečišćenja morskog okoliša, izvijestili su iz Ministarstva mora.

Vijest o potonuću primila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, a na mjesto događaja upućen je kapetan Lučke ispostave Makarska Joško Kalajžić, koji je naredio vlasniku da izvuče potonuli brod. Potonula brodica u vlasništvu je tvrtke "GART" d.o.o. Selca, čiji je vlasnik i voditelj G. L. (38) iz Rusije.

Lučka ispostava Korčula primila je pak oko 13 sati dojavu o daskašu koji se bori s vjetrom pokraj Vignja na Pelješcu, a potom i dojavu da je daskaša nepoznata brodica odvukla na sigurno.

Jedrilicu pokraj Pule koja je danas zatražila pomoć oteglila je do Verude talijanska jedrilica koja je bila u prolazu.

Kako se noćas i sutra tijekom dana na sjevernom, a potom i na ostalom dijelu Jadrana očekuju neverini, iz ministarstva su uputili upozorenje svim nautičarima na pojačan oprez uz nužno redovito praćenje vremenske prognoze.

Očekuju se jači jugozapadni i zapadni vjetrovi, a potom i sjeverozapadni snage od 35 do 50 čvorova.

 

Komentara 1

Avatar kos
kos
10:25 20.07.2011.

To sam znao još dan prije ,svako malo kad se pojavi Jugo ili Bura evo ti ovakvih priča,normalno je to......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije