Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOP

Jake policijske snage spriječile radničko zauzimanje Salonita

Salonit
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
07.07.2010.
u 09:52

- Hoćemo li ući unutra?! Hajmo! - dovikivali su borbeno raspoloženi bivši radnici Salonita razljućeni prisustvom brojnih pripadnika temeljne i specijalne policije.

- Najavili su da će me uhititi! Možda bi bilo najbolje sa lisičinama. Jesmo li dotle došli da hrvatska policija i sudstvo štite tvrtke i ljude koji rade nezakonito?! Neka zna hrvatska javnost da sam ja ovdje danas u šest godina s radnicima Salonita 240. put!  - ganuto je,  u suzama, ali i ljutito pred kapijom vranjičkog Salonita govorio Jozo Marić, regionalni povjerenik HUS-a za Dalmaciju pred stotinjak radnika, brojnim policajcima i novinarima.

- Hoćemo li ući unutra?! Hajmo! - dovikivali su borbeno raspoloženi bivši radnici Salonita razljućeni prisustvom brojnih pripadnika temeljne i specijalne policije, nagovarajući Marića da ih povede u tvornički krug. Najavili su kako će izbaciti radnike Adriatik Blizne koji su istodobno u tvorničkom krugu obavljali poslove sanacije. HUS tvrdi da nemaju odobrenja za taj posao te da su stečajni sudac i upravitelj prekršili zakon zaposlivši ih.

- Moćnici šalju postrojbe na radnike, a štite kriminalce - rekao je Marko Mikačić.

- Naš je cilj bio ući unutra, ali uz ovoliko policije to zaista nema smisla. Ne smijemo dopustiti da se kome što desi. Na Trgovačkom sudu u Splitu i ostalim institucijama štite se kriminalci, ali radnici Salonita neće na ovome stati - poručio je Marić. 

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
13:17 07.07.2010.

Tuzno, tuzno. Covjek nosi transpatent zivio rad! To smo sve mi, nasi prijatelji, nase obitelji, nasa djeca. Zasto ljude tretiraju kao robove. Zasto im i na ovaj nacin pokazuju gdje im je mjesto u nasoj novoj demokraciji...bili su im dobrii dok su za njih glasali... Samo nek se ne zaboravi: \"batina ima dva kraja\".

10
101lakeoswego
10:25 07.07.2010.

komunjare upropastile salonit, a danas ti iste komun jare salju djecu: kmeta, roba i slugu na vlastite oceve, ak se ne bunite i ne izadjete na ulice protiv tih komunjara, onda cmizdrite i sutite ili na banderu

OB
-obrisani-
11:06 07.07.2010.

@@@@ HIK A valjda ste sad svatili da \"redarstvo\" ne postoji radi vas i vaših interesa nego onih koji su pokrali i još budu, izmanipulirali i još budu, pretočili u svoje vlasništvo imovinu javnu i još budu, ....stoko sitnog zubauba zar ne svačaš da moraš učiti šta su \"mač i oganj\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije