Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠE BURA

Jak vjetar otežava promet: DHMZ izdao više upozorenja, jedna regija u crvenom

Ražanac: Jaka bura jednima smeta, a drugima je prava atrakcija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.06.2022.
u 08:19

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 23 do 28 u unutrašnjosti te između 28 i 31 stupnja Celzijeva na Jadranu

U većini krajeva danas će prevladavati sunčano, no i dalje razmjerno vjetrovito, a uz povremeno više oblaka na istoku mjestimice malo kiše, dok je popodne moguć i poneki pljusak s grmljavinom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Lokalno malo kiše u prijepodnevnim satima može pasti i u Lici. Puhat će većinom umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita i Biokova s olujnim udarima, ujutro i prijepodne još lokalno i orkanskim. Poslijepodne će bura malo oslabjeti i prema otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 23 do 28 u unutrašnjosti te između 28 i 31 stupnja Celzijeva na Jadranu.

Zbog jake je bure za područje Velebitskog kanala izdano crveno upozorenje

- Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - navodi DHMZ. 

Riječka regija, Kvarner i Kvarnerić te Srednja Dalmacija označene su narančastim stupnjem pripravnosti, a žutim Kninska regija, Splitska regija, Dubrovačka regija, Zapadna obala Istre te Sjeverna i Južna Dalmacija. 

Foto: DHMZ

HAK: Vjetar i dalje otežava promet

Na otok Pag i s otoka trenutačno nije moguće doći vozilima (kopnenim niti pomorskim putem), a jak vjetar otežava promet na više dionica cesta, javio je HAK u 7 sati.

Zbog vjetra, za sav promet zatvoreni su Paški most (DC106) i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC27 i DC50); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti od čvora Križišće do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Prekinut je promet na ŽC2050 u mjestu Sveti Ilija, zbog prometne nesreće.

Na ulazu u zemlju čeka se putničkom prometu pola sata na graničnom prijelazu na Macelju. U teretnom se prometu dva sata čeka na Tovarniku na ulazu u zemlju, a tri sata  na izlazu iz zemlje. U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen i Sumartin-Makarska.

 

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
08:47 11.06.2022.

Spustile se temperature dosta nisko,za ovo doba godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije