Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB NAVIJAČA I POLICIJE

Jagić: Uporaba vatrenog oružja bila je opravdana, morali su obraniti svoj život

Dubravko Jagić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/PIXSELL
1/13
23.05.2022.
u 09:57

- Stav sindikata je da nogomet mora biti plemeniti sport i da svi klubovi moraju ukloniti ekstreme iz svojih redova - ističe

Masovni sukob navijača Hajduka s policijom dogodio se u subotu navečer na benzinskoj postaji kod odmorišta Desinec, a onda danas normalno radi. Torcida optužuje policiju za njihove postupke, a situaciju je komentirao predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić.

- Uvijek postoje prozivke i s jedne i druge strane. Stav sindikata je da nogomet mora biti plemeniti sport i da svi klubovi moraju ukloniti ekstreme iz svojih redova. Osobama s nasilnim ponašanjem nije mjesto na ovakvim događanjima. One ugrožavaju sebe i druge i nanose štetu klubovima. Nogomet da, navijači da, ovakvo ponašanje nikako - kazao je za HRT Dubravko Jagić.

Na pitanje je li policija mogla ovo predvidjeti jer su dvije tisuće navijača ostavljene na sparini, istaknuo je da je policija događaj dobro organizirala događaj. Također, navodi da "nije dužnost policije da nosi vodu i hranu navijačima".

- Što se tiče uporabe vatrenog oružja, naravno da je bila opravdana. Za to su bili ispunjeni svi zakonski uvjeti. Policajci su morali obraniti svoj život - naglasio je Jagić.

Navodi kako je ovo najveći sukob s navijačima do sada. Izrazio je nadu i apelirao na klubove i policiju da se "ovakvo što ne nikada više ne ponovi", "zbog šačice huligana koja ruši ugled klubova i općenito sporta". 

VIDEO Pogledajte snimku sukoba na benzinskoj postaji: Navijači opkolili policajce

Podsjetimo, na autocesti A1 navijači Hajduka napali su policajce, a policija je uzvratila vatrenim oružjem. Sve se dogodilo nakon utakmice Hajduka i Dinama u Zagrebu. Ukupno su četiri policijska službenika upotrijebila vatreno oružje. Trojica od njih bila su među napadnutim službenicima, a četvrti se pješice probijao kako bi im pomogao. Dvojica su pucala isključivo u zrak, četiri i osam hitaca. Treći je pucao osam hitaca u zrak pa 11 u betonsku površinu. Četvrti službenik ispalio je dva streljiva u zrak.

U sukobu je ozlijeđeno ukupno 35 osoba, od čega je 20 policijskih službenika. Prema trenutnom stanju, jedan policijski službenik teže je ozlijeđen. Četvorica navijača su propucana. Privedena su 43 navijača - jedna osoba je maloljetnik, 11 su mlađi punoljetnici, a ostali su punoljetnici.

Komentara 5

Avatar VLbriše
VLbriše
10:50 23.05.2022.

Ako netko ima pravo urlati i zlostavljati narod oko sebe , i ja imam pravo na zaštitu koju mi pruža policija. Smatram kako bi policija trebala biti bolje plaćena lijepo odjevena i imati veće ovlasti.Šteta koja je nastala treba naplatiti od privedenih .

ZJ
Zjako
10:33 23.05.2022.

Trebali su gumenim metcima raspiz...t po nogama pa nek se čohaju.

BI
Binkić
10:20 23.05.2022.

Najiritantnija osoba u hrvatskom medijskom prostoru.Taj je svojim izjavama i stavovima naštetio najviše samoj policiji i njenom ugledu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije