Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SINDIKATA HRVATSKE

Jagić: Migrant propucan policijskom sačmaricom

Dubravko Jagić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/3
19.11.2019.
u 16:09

Iz riječkog KBC-a, gdje je ozlijeđeni migrant operiran četiri puta te se unatoč tome i dalje nalazi u životnoj opasnosti, potvrdili su da su mu od posljedica propucavanja ozlijeđena pluća, jetra i kralježnica

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić izjavio je u utorak da je migrant, koji je u subotu u policijskoj akciji teško ozlijeđen u Gorskom kotaru, propucan policijskom sačmaricom, ocijenivši da se radi o spletu nesretnih okolnosti. 

"Policajac nije pucao po muškarcu. Radi se o tome da je hitac bio ispaljen iz sačmarice. Ona u cijevi uvijek ima metak. I ako se vi popiknete, padnete, ona će opaliti", kazao je Jagić za Hinu četiri dana nakon što je na planini Tuhobić u Gorskom kotaru, u akciji policijskog sprječavanja ilegalnih migracija, propucan migrant, koji se od tada nalazi u životnoj opasnosti.

Policija je ranije izvijestila da je muškarac bio u skupini od 17 ilegalnih migranata, a da njezini službenici sprječavali ilegalan prelazak granice.

Nakon obavljenog očevida, policija nije dala detalje o stradanju migranta. Predsjednik policijskog sindikata Jagić tvrdi da se radi o nesretnom događaju, rekavši da onaj koji radi, i griješi.

Jagić: Migrant je na teretu poreznih obveznika

"Nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže", kazao je Jagić i napomenuo kako su policajci ozlijeđenog migranta kilometrima nosili i pozvali Hitnu pomoć, što sigurno ne bi učinili da je bilo drugačije.

Jagić je zaključio da je "taj migrant, na kraju krajeva, na teretu nas poreznih obveznika".

Dodao je i da mu nije jasno zašto uopće netko pokušava prijeći granicu, ako zna da je to ilegalno i ako zna da to ne smije raditi.

Iz riječkog KBC-a, gdje je ozlijeđeni migrant operiran četiri puta te se unatoč tome i dalje nalazi u životnoj opasnosti, potvrdili su da su mu od posljedica propucavanja ozlijeđena pluća, jetra i kralježnica. U njegovu je tijelu pronađeno i jedno streljivo.

Ključne riječi

Komentara 20

ST
stric8
18:22 19.11.2019.

...migrant je propucan u teritoriju RH na koji je ušao ilegalno .... kraj priče...

OO
oo8787
18:10 19.11.2019.

Na granice treba postaviti bodljikavu žicu te poslati naoružane vojnike.

Avatar rubinet
rubinet
18:02 19.11.2019.

Moja bezodvlačna potpora hrvatskom redarstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije