Naslovnica Vijesti Parlamentarni izbori 2011

Jadranka Kosor: U protekle dvije godine bilo je teško biti u HDZ-u

Predsjednica HDZ-a smatra da stranci treba mandat kako bi borba protiv korupcije išla u svim smjerovima i pokucala na vrata svih političkih stranaka
22. studenoga 2011. u 17:26 50 komentara 2 prikaza
HDZ u Koprivnici (1)
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

HDZ je u utorak poslijepodne u Koprivnici održao predizborni skup. Šefica stranke Jadranka Kosor na početku govora kazala je kako je u protekle dvije godine, više nego ikad prije, bilo teško biti u HDZ-u.

– Mi smo otvorili procese, borbu protiv korupcije i kriminala, gotovo smo se sami borili da bismo završili pregovore s Europskom unijom. Mnogo smo puta pokazali da smo najjači kad je najteže. Mnoge u političkom prostoru danas ljuti kad kažemo da se ulaskom u Europsku uniju otvara novo poglavlje. Nitko više neće ići u Beograd po dozvolu za neku odluku. Sami ćemo odlučivati o svojoj sudbini – obećala je J. Kosor.

– Drugovi iz opozicije nisu nam davali potporu ni oko pregovora, niti oko donošenja ključnih zakona. Rekli smo da nitko od dužnosnika više ne smije raditi ako u svakom trenutku nije u stanju pokazati svoju imovinu i svoje bankovne račune, slike, satove, što god. Taj zakon sada ruše. Tko to ne želi pokazati svu svoju imovinu? Na sunce i ovce i novce – poručila je šefica HDZ-a.

– Misle da moraju pod svaku cijenu ščepati vlast kako bi borba protiv korupcije prestala, no mi nećemo stati. Zato nam treba mandat kako bi ta borba išla u svim smjerovima i pokucala na vrata svih političkih stranaka, kao što je pokucala i nama. Širom smo ih otvorili i rekli: "'Ajmo, uredimo svoju kuću kako bismo mogli uređivati i tuđu“ – rekla je premijerka te poručila da je njena Vlada u posljednje dvije godine radila časno i pošteno.

zima
Očekujte neočekivano
Pripremite se za zimsku vožnju - na ovo morate paziti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar pupoljak
  pupoljak:

  Protekle dvije godine, gledajući tebe, tvoje broševe i cekere, te slušajući tvoje ne suvisle govore bilo je naj teže do sada biti u Hrvatskoj.

 • propalismoFranjoskroz:

  u proteklih SEDAM godina bilo je teško biti HRVAT

 • -obrisani-:

  rezime rada ove spodobe je takav da bi po njenom pogrebu na grobu vjerovatno napravili javni wc