Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija

'Tražili smo helikopter za pirotehničara, ali je već bio zauzet drugim terenom'

02.05.2012.,Osijek - Pirotehnicari zapocinju unistavanje preko 1000 mina i eksplozivnih sredstava pronadjenih u okolici Osijeka, a pretpostavlja se da je na tom dijelu jedno od najvecih minskih polja u Hrvatskoj, Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
15.09.2015.
u 08:30

Bio je teško ozlijeđen te smo ga htjeli uputiti na liječenje u Zagreb, kazala je ravnateljica bolnice u Ogulinu Jadranka Francetić

Ivan Jurić, 26-godišnji pirotehničar zaposlen u vukovarskoj tvrtki Detektor, preminuo je jučer nakon stradanja tijekom razminiranja poljoprivrednog zemljišta u Sabljacima Modruškim. Njegova kolegu Darija Skendera (37) iz Tenje u eksploziji protupješačke odskočne mine PROM-1 ozlijeđenog gelerima u trbuh, operirali su u bolnici u Ogulinu. Trenutačno je stabilno, kaže šef Odjela kirurgije dr. Igor Tripalo.

Vozilo ispred bolnice

Nedugo nakon što su u bolnicu u Ogulinu dovezena oba pirotheničara, ravnateljica Jadranka Francetić je za KAportal izjavila da je zatražen helikopter za teško ozlijeđenog Jurića, no helikopter nisu mogli dobiti jer je bio zauzet drugom intervencijom.

– Budući da je jako teško ozlijeđen, htjeli smo ga uputiti na daljnje liječenje u Zagreb, jer za transport automobilom nije – kazala je ravnateljica bolnice u Ogulinu.

Da je helikopter hitne medicinske pomoći smješten na Krku bio u trenutku poziva na drugoj intervenciji potvrdila je prim. mr. Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

– U to vrijeme bili smo na Rabu i organizirali za svaki slučaj vozilo Hitne ispred bolnice u Ogulinu da se pacijenta može prevesti bude li sposoban za transport. Iz bolnice je javljeno da nije sposoban jer ne mogu zaustaviti krvarenje – objasnila je dr. Grba Bujević. Isti je odgovor stigao i iz Ministarstva zdravlja. No, bez odgovora ostalo je naše pitanje bi li Ivica Jurić bio transportiran helikopterom u Zagreb da mu je zaustavljeno krvarenje. Jer prema ranijem objašnjenju iz Ministarstva zdravlja, helikopterskoj hitnoj kao dijelu pilot-projekta na četiri mjeseca na Krku i Braču, primarno je spašavanje na obali i dijelu kopnenog pojasa 20-ak minuta od tih baza. Zagreb je udaljeniji.

Obitelj, djevojka i posao

Poginuli pirotehničar Ivan Jurić rodom je iz Lipovca. Živio je u Vinkovcima gdje je bio aktivni član Motokluba Gladijatori, čiji predsjednik Vlado Majer kaže da je Ivanu na prvome mjestu bila obitelj, na drugome djevojka i posao, a na trećem motoklub. Razminiranje u Sabljacima Modruškim započelo je 11. rujna.

>> Nakon razminiravanja poginuo pirotehničar, drugi teško ozlijeđen

Komentara 4

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
09:17 15.09.2015.

zasto se ne kaze na kakvoj je helihopter bio intervenciji...sta je to bilo prioritetnije od mladog pirotehnicara koji se bori za zivot...zar devet milja kuna placamo helhopter samo za priobalje...to varga nije spomenuo...gdje je mi8 cini mi se da je opet fijasko u pitanju kad drzavni uhljebi vode ovakve poslove puno je pitanja pa gospodo odgovarajte...

SC
sc0rpion
11:54 15.09.2015.

mora da je trebao prebaciti neku bakicu na mjerenje tlaka ili slično zato nema podatka na kojem je zadatku bio

Avatar Pavel ic
Pavel ic
14:07 15.09.2015.

moro je pusicku odbacit negdje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije