Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varoufakis priznao:

'Ja sam ministar financija bankrotirale države'

Yanis Varoufakis
Reuters/PIXSELL
04.02.2015.
u 13:58

- Kada govorimo o reformama, moramo govoriti o kartelima, o bogatim Grcima koji gotovo ni ne plaćaju poreze - rekao je Varoufakis.

- Ja sam ministar financija bankrotirane države - priznao je u intervju njemačkim novinama Die Zeit grčki ministar financija Yanis Varoufakis, piše Telegraph.

Ekonomsko stanje u Grčkoj je opisao kao nezaposlenog radnika koji ima hipoteku. - Biste li njemu dali još jedan kredit kako bi mogao plaćati za kuću? To tako ne funkcionira - pojasnio je Varoufakis koji će se danas susresti sa njemačkim ministrom financija Wolfgangom Schauebleom.

Trojka je uništila Grčku

Nakon susreta sa šefom Europske središnje banke Marijom Draghijem, Varoufakis je kazao da je Trojka uništila njegovu državu. - Trojka nema mandat za pregovore o novoj politici s nama. No to ne znači da nećemo i dalje raditi s našim partnerima - kazao je grči ministar financija.

Varoufakis želi "isposlovati" da se otplata dugova veže za budući gospodarski rast Grčke. - Europska središnja banka mora pomoći našim bankama kako bi se mogli održati iznad vode i to izdavanjem kratkoročnih državnih obveznica - rekao je grčki ministar.

Traži "Merkeličin plan"

- Nijemci moraju shvatiti da mi odustajemo od reformi, ako umirovljenicima, koji žive se 300 eura mjesečno, damo još 300 eura. Kada govorimo o reformama, moramo govoriti o kartelima, o bogatim Grcima koji gotovo ni ne plaćaju poreze - rekao je Varoufakis te pozvao njemačku kancelarku da krene sa "Merkeličinim planom" po uzoru na američki Marshaallov plan koji je pomogao obnovu Europe nakon 2. svjetskog rata.

Naglasio je da Njemačka mora iskoristiti svoju moć da bi ujedinila Europu.

>>Yanis Varoufakis – najopasniji čovjek grčke političke scene

>>Grčki ministar financija želi sporazum za Grčku do kraja svibnja

>>Crveni pakt protiv Merkel

Komentara 20

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:26 04.02.2015.

Ne boj se nisi sam, tu smo uz tebe i mi i Rumunji i Bugari i Spanjolci i Portugalci i Irci. Jos samo da skupimo s ceste i propalitet Ukrajinu i imamo kompletnu grupu TNT iz Alan Forda.

AM
amky1
15:22 04.02.2015.

Nemate vi više financija, ostalo samo ministarstvo.

NA
Nadalinaaa
15:26 04.02.2015.

Šest članica eurozone već imaju dug koji prelazi 100% njihovog BDP-a: 1) Italija 133%, 2) Portugal 129.4% , 3) Irska 116.7%, 4) Cipar 112,2%, 5) Belgija 105,1%, 6) Grčka 174,9%. Dvije nove države eurozone će im se pridružiti ove godine:e: 7) Španjolska 100.3%, 8) Francuska 100%. Članice eurozone s dugom manjim od 100% BDP-a ne treba ni spominjati jer se sve ostale nalaze u tom košu. Tako to izgleda u utopijskom Babilonu, gdje je par neizabranih elitista nametnulo dužničko ropstvo stotinama milijuna ljudi. A mi sad pričamo kako je problem Grčka, a ne sustav kojeg je pomno razradio lihvarski kartel, a preko nadnacionalnih institucija i centralnih banaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije