Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor:

J. Kosor: Nećemo dopustiti da itko prekraja povijesnu istinu

specijalci (1)
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/4
18.03.2011.
u 14:16

Hrvatskom branitelju dovoljno je reći: "Hvala, vi ste ti koji su stvorili Hrvatsku", rekao je predsjednik Udruge specijalne policije Hrvatske Josip Klemm

U varaždinskoj sportskoj dvorani uz Dravu svečano je obilježena dvadeseta godišnjica osnutka specijalne jedinice varaždinske policije Roda.

– Od Vukovara do Dubrovnika bili smo u svim vojno-redarstvenim akcijama. Nakon rata vratili smo se na redovite policijske zadatke, osnovali udrugu, obilježili sva mjesta stradanja – izjavio je ratni zapovjednik Roda Goran Mihalić.

Na proslavu je stigla i premijerka Jadranka Kosor, kao i Tomislav Ivić, ministar branitelja te Ivan Jarnjak, ratni ministar unutarnjih poslova.

– U dvadeset godina samostalnosti dogodila nam se cijela povijest. Danas smo u svim međunarodnim organizacijama i pred ulaskom u EU. Toga ne bi bilo bez vas i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Niste odustali kad je bilo najteže. S krunicom oko vrata, goloruki, u patikama krenuli ste u borbu. Naša je dužnost ne dopustiti nikome da prekraja povijesnu istinu. Domovinski rat bio je obrambeni i oslobodilački – poručila je premijerka Rodama.

Dodala je da će Vlada snažno poduprijeti sakupljanje podataka o ratu i pisanje monografija jer se "ratni put ne smije zaboraviti". Naime, na svečanosti je predstavljena fotomonografija "Dvadeset proljeća Roda", tiskana u 1500 primjeraka.

Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije Hrvatske, izjavio je da ratni put Roda nije upitan te da, općenito, mnogi pokušavaju promijeniti povijesne činjenice.

– Hrvatskom branitelju dovoljno je reći: "Hvala, vi ste ti koji su stvorili Hrvatsku" – dodao je Klemm, a Jarnjak je naglasio da je samo u Vukovaru poginuo 21 i nestalo 5 pripadnika Roda.

Komentara 9

JA
jankoprekobrda
14:20 19.03.2011.

Mozda je danas kao bros prikacila kokardu koju joj je u naslijedje ostavio vojvoda Vlaisavljevic.

Avatar DucMan
DucMan
19:50 20.03.2011.

Koalira sa čovjekom koji je ratovao protiv Hrvatske i pucao iz sveg mogućeg oružja po nama, a sad obilazi one koji su njenim koalicijskim partnerima branili da pokore i osvoje Hrvatsku. Gade mi se takve stvari, kako može!?

OB
-obrisani-
18:00 18.03.2011.

došla jaca i donijela rodama vodu u tanjuru!!! :O

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije