Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivša premijerka
Povratak na članak

J. Kosor: Izjava slovenskog parlamenta je smiješna

Arbitraža obvezuje sve strane, a ovo je politička avantura Janšine administracije, kaže nezavisni Damir Kajin.

Komentari 19

Avatar comparator
comparator
15:39 05.02.2013.

Hrvatska ne smije u Evropu ovako komunistička i ovo kočenje je vjerojatno samo pokazatelj kako bi proveli ono obečano.

VL
Avatar CRACKER_JACK
CRACKER_JACK
12:48 05.02.2013.

na memorandum slovenskog parlamenta, nitko nije lud se niti osvrtati, a kamoli da će se međ pomorsko pravo mijenjati radi 5 km pretenzija slovenaca i totalni politički autogol slovenaca !

VL
HA
Hajro
13:01 05.02.2013.

bravo gos. Kosor .

VL
TO
Toni50
13:29 05.02.2013.

J. Kosor: Izjava slovenskog parlamenta je smiješna; zato se moram smijati .. Hrvatima ili Slovencima ?

VL
UR
uravnotezenost
13:29 05.02.2013.

Ovakvo nenormalno i ucjenjivačko ponašanje Slovenije,pokazuje sve zablude i nedorečenosti EU.Kako misle poboljšati EU globalno kada padaju na testu ovakvih trivijalnosti? Bez dosljednog i principijelnog stava u ovim situacijama,Hrvatska će izgubiti više od dostojanstva.

VL
HU
husli
13:37 05.02.2013.

Ako su to službene izjave, slovenskog premijera i slovenskog parlamenta, postavlja se temeljno pitanje, da li uopće dalje treba sa slovencima pregovarati. Ovo je već smiješno...

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
13:35 05.02.2013.

Pogrešno je ponašanje Slovenije poistovječivati sa ponašanjem i karakterom EU. Ponašanje Slovenije otkriva samo nedorečenost pravila unutar EU. Naravno da svaka organizacija pa i EU ima neku granicu za očekivano normalno ponašanje svojih članova. A to što je netko smišljeno nenormalan je nepredvidivo. Najgore je što se isto tako ponašaju i u Srbiji kao što se ponašaju u Sloveniji a Hrvatska se ne može izvući iz toga bez posljedica. Treba vremena da EU shvati da je Hrvatska dugo bila žrtva pogrešne politike vodstva NDH. Amerika je to već shvatila.

VL
Avatar comparator
comparator
14:08 05.02.2013.

Hrvatska nesmije u uniju prije provedbi reformi pravosuđa i lokalne samouprave. hrvatska mora biti pod nadzorom onih koji joj produžuju ovakav neodgovoran život u kojem nema političke odgovornosti te je sve isto kako je bilo u komunizmu.

VL
Avatar comparator
comparator
14:21 05.02.2013.

Ovo je izgovor unije i pritisak na Hrvatsku da provede zadane reforme koje bi nas pri ulasku u uniju postavile u ravnopravan status u političkom i ekonomskom smislu. Hrvatska ovako nedefinirana ne smije u Uniju. Slovenija je tek oruđe kojimojim se Unija služi kao pritiskom kako bi nas natjerali provesti potpisano i dogovoreno.

VL
Avatar comparator
comparator
14:25 05.02.2013.

Hrvatska ne podliježe kriterijima jedne slobodne evropske države pa je bolje pričekati razvoj događaja kako bi se vidjelo dali se je Hrvatska stvarno opredijelila za demokraciju slobodno poduzetništvo i pravnu državu.

VL
RB
Ruđer Bošković Croata
15:33 05.02.2013.

Gospođo Kosor zašto mislite da je samo njihova izjava smiješna!?

VL
BZ
Branko Zajec
15:36 05.02.2013.

Ovo pokazuje, koliko su pojedini slovenski političari ograničeni. Dokazuju svoju glupost i daju nam dokaz da su podjednaki sa većinom naših političara, specijalno sa onima iz saborskih klupa. Zakoni im pružaju zaštitu, a uništavaju nam državu na sve načine. Jošš se građani svađaju i brane njihove "nepodopštine" .

VL
Avatar comparator
comparator
15:47 05.02.2013.

Zbog nedemokratičnosti i jednoumlja te preživjelog staljinizma hrvatsku ne treba primiti u EU !

VL
Avatar comparator
comparator
15:49 05.02.2013.

Zbog monopolističke privrede državnog kapitalizma gdje komunisti vode svu privredu i sve javne službe te sve lokalne i državne službe i provode informativnu blokadu medija Hrvatsku treba staviti pod sankcije .

VL
Avatar comparator
comparator
15:54 05.02.2013.

Dokaz da je Hrvatska monopolistički organizirana u stilu državnog kapitalizma je da dvije trećine i više poduzeća nadzire državni aparat koji je je monopolistički podržan od države .

VL
OB
-obrisani-
16:06 05.02.2013.

Pitam se čemu ovaj arbitražni sud ako priznaju samo odluku u njihovu korist,mogli bi ostati bez ionako trulih kljova jer jedno je zayebavati RH a drugo je upletati se u objektivnost međunarodnog suda. Pa,na koncu konca,ako je već tako,mogli bi i mi tako. Njihova vanjska politika prema RH mi liči na dernjavu klinca kad vidi sladoled pa se rita i napucava praznu limenku na ulici; ne kuži da stara još ruje po novčaniku i broji lovu. p.s. uopće me ne čudi da im je dežela u derutnom stanju i ekonomija i financije na izdisaju;uz ovakve političare kojima su riječi dignitet i politička zrelost nepoznate nemože se ništa drugo očekivati,premda su i kod nas slični u sedlu,i to ohoho godinica,tu i tamo je smjena jockeya a konj ostaje isti(narod)

VL
BR
BratCroat
16:56 05.02.2013.

Mora da je prvi put da se i ja slažem sa Kosoricom.

VL
ZO
zof
17:12 05.02.2013.

Slovenci su pristali na arbitražni sud oko granice jer se ne slažu sa nama. Sad tvrde da neće pristati na rješenje suda ako ne bude kako oni žele. Ova izjava ući će u povijest i treba se uokviriti i stavitii po hodnicima UN-a kao vrh političke gluposti. Šta Slovenci misle ??? Da arbitražni sud želi ući u EU, pa ga oni mogu na taj način spriječiti u tome ???

VL
Avatar Django
Django
20:19 05.02.2013.

Ova priča sa Slovenijom me podsjeća na film "Ta divna stvorenja", na scenu u kojoj vidimo kako lokalno stanovništvo u Africi lovi pavijane. U duplju drveta stave im mamac, oni gurnu ruku u duplju, zgrabe mamac ali stisnutu šaku više ne mogu izvući, ne shvaćajući da se lako mogu osloboditi ako puste mamac. Tako i Slovenija - zgrabili pa ne puštaju, bez obzira na posljedice. A posljedice su slijedeće : "Slovenijo, kot je spomnil Šturm, čaka še ratifikacija pristopne pogodbe Hrvaške k EU, v prihodnjih mesecih pa se bo morala država tudi dodatno zadolžiti in zagotoviti najmanj 3,1 milijarde evrov svežega denarja. Kot poudarja Šturm, si Slovenija zato ne more privoščiti politične nestabilnosti."

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.