Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

J. Dominić zbog pokušaja ubojstva i paleži osuđen na pet godina

dominić
Željko Grgurinović
18.11.2009.
u 15:46

Josip Dominić (56) je nevjenčanoj supruzi Dragici Mandić kuhinjskim nožem zadao tri ubodne rane na Uskrsni ponedjeljak u kući u selu Miočinovići na Banovini.

SISAK- Vijeće Županijskog suda u Sisku, kojim predsjeda sutkinja Melita Avedić, proglasilo je Josipa Dominića krivim za kaznena djela ubojstva u pokušaju i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom izrekavši mu jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina. Izrečena je i zaštitna mjera psihijatrijskog liječenja.

Josip Dominić (56) je na Uskrsni ponedjeljak, 13. travnja ove godine, u jutarnjim satima, u kući u selu Miočinovići na Banovini, nevjenčanoj supruzi Dragici Mandić kuhinjskim nožem zadao tri ubodne rane od kojih je rana u prsište bila iznimno teška i opasna za život. Nakon toga polio ju je benzinom i zapalio unutrašnjost kuće pri čemu je i sam zadobio teške opekline potkoljenica, a potom se udaljio.

Svjedoci koji su saslušani svjedočili su o svađama nevjenčanog para. Za Dominića su isticali kako je u suštini vrijedan i dobar čovjek, ali ponekad je znao popiti koju čašicu. Bio je ljubomoran, a među supruzima je bilo sve više trzavica zbog čega se Dominić pokušao ubiti i završio je u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači.

Dragica Mandić u svom je iskazu kazala kako je njezin suprug nasilan, opisavši kako ju je jednom zavezao za krevet i mučio elektrošokovima, ali nije ga ostavila nadajući se kako će se popraviti.

- Žao mi je što sam to učinio. Želio sam živjeti s Dragicom, jedno vrijeme bili smo u dobrim odnosima, potom je počela izazivati sukobe. Dovodila je prijateljicu za koju sam joj rekao da ne želim da dolazi jer stvara pomutnju među nama, ali nije me slušala. Kobne noći dovela ju je i obje su me provocirale cijelu večer. Nisam reagirao, otišao sam prespavati kod susjeda i vratio sam se noću kada više nije bilo automobila te prijateljice.

Ušao sam u spavaću sobu i zatekao tu prijateljicu s njezinim sinom kako spavaju u mojem krevetu. Ostao sam miran i otišao u kuhinju. Tada se vratila Dragica od svoje rodbine i počela vikati na mene i tada mi je pukao film. Ne znam kako mi se našao nož u ruci, sebi sam došao kada sam na ulici vidio njezine oči. Odbacio sam nož - opisao je Dominić krvavi događaj. Istaknuo je kako je njegova nevjenčana supruga sve što je on financirao i kupio prenijela na sebe. Znao je to, ali nije reagirao jer je i dalje voli.

Dragica Mandić pak traži odštetu za štetu nanesenu požarom koji je izazvao njezin nevjenčani suprug tvrdeći da on nema imovine, te da ga je ona uzdržavala. Dominić pak tvrdi kako je Dragica bila čistačica u Njemačkoj kada ju je upoznao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije