Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Internetsko sramoćenje

Izvrijeđao ga na Fejsu zbog pilića pa ga policija kazneno prijavila

pilići
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
09.09.2014.
u 18:06

U izvješću Policijske uprave sisačko-moslavačke o događajima u proteklom razdoblju prvi put zabilježen je i slučaj internetskog sramoćenja

U izvješću Policijske uprave sisačko-moslavačke o događajima u proteklom razdoblju prvi put zabilježen je i slučaj internetskog sramoćenja.

Sumnjajući da mu nije prodao piliće koje je nudio preko interneta, odnosno da je riječ o drukčijim pilićima, vlasnika Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz jednog sisačkog prigradskog naselja na Facebooku je napao kupac. U elektroničkoj su prepirci napisane i vrlo grube riječi, na temelju kojih je policija, nakon privatne prijave, ocijenila kako je riječ o kaznenom djelu sramoćenja.

Policija je primijenila nove zakonske propise, kojima takav rječnik predstavlja kazneno djelo sramoćenja. Nije bilo teško doći do “autora”, protiv kojeg je nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku policija podnijela kaznenu prijavu.

>>Stazić se ispričao Željki Markić zbog napisa na Facebooku

>>Vlada na Facebooku: Molimo vas da ne spamate

Komentara 5

RJ
RjaNma
18:44 09.09.2014.

treba samo javnosti iznijeti istinu, ako je prevara to bi pravome proizvođaču trebala biti dovoljna sramota, a upozorenje drugima da ne kupuju od njega, pa bi mu to bila i izvjesna kazna.

HR
hrxxx111
18:35 09.09.2014.

a prevara je ok ?

Avatar tajar
tajar
21:39 09.09.2014.

Ovako ispada da je prijevara "poslovni običaj", a ako prevarantu uputiš "grube riječi" kazneno te progone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije