Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon pregovora s MOST-om

Izvor iz SDP-a: Da želimo veliku koaliciju, imali bismo je već s HDZ-om

Tomislav Karamarko, Zoran Milanović i Božo Petrov
Foto: Pixsell
11.11.2015.
u 19:23

Jako je važno za Hrvatsku da se nova Vlada formira što prije – kaže naš izvor

Na sastanku timova SDP-a (i partnera) i Mosta predvođenih premijerom i šefom SDP-a Zoranom Milanovićem i liderom Mosta Božom Petrovom, kako doznajemo, SDP je pozvao Most u vladu.

– Ponudili smo im partnerstvo u vladi koja će biti stabilna. Kada našem potencijalu od 68 saborskih mandata pridodamo njihovih 19 mandata, dolazimo do jasnog zaključka kako bi takva vlada bila stabilna i time sposobna provoditi reforme. Pozvali smo gospodina Petrova i Most u vladu, pozvali smo ih da preuzmu odgovornost u provedbi reformi. Jako je važno za Hrvatsku da se nova vlada formira što prije – kaže naš izvor. Velika koalicija koja, osim SDP-a i MOST-a, uključuje i HDZ, iz perspektive vladajuće stranke nije samo teško zamisliva već i nepotrebna. – Da želimo veliku koaliciju, imali bismo je već sa HDZ-om – kaže naš izvor.

Dakle, SDP, baš kao i šef HDZ-a Tomislav Karamarko, odbacuje mogućnost stvaranja Vlade u kojoj bi zajedno sjedili ministri iz te dvije stranke. SDP, doznajemo, neće dopustiti da idući premijer bude "netko treći", netko koga će predložiti Božo Petrov. Što se SDP-a tiče novi mandatar bit će Zoran Milanović.

>> UŽIVO Karamarko o jedinstvenoj vladi: To nam nikako ne odgovara. MOST održao novi sastanak bez Prgometa?

Komentara 52

Avatar majmunranko
majmunranko
19:31 11.11.2015.

"Kada našem potencijalu od 68 saborskih mandata pridodamo njihovih 19 mandata, dolazimo do jasnog zaključka kako bi takva Vlada bila stabilna i time sposobna provoditi reforme. " Kao prvo, vi nemate potencijal od 68 zastupnika, kao drugo vi niste sposobni provoditi reforme što ste već i pokazali u zadnje 4 godine, i kao treće, vi ne želite provoditi reforme.

NE
neznamja
19:42 11.11.2015.

HDZ ne treba nista popustati MOSTU i pustiti ih da koaliraju sa Milanovicem, za manje od pola godine bi bili novi izbori i HDZ bi imao apsolutnu vecinu.

PI
pismeni
19:39 11.11.2015.

Kukuriku koalicija je imala 80 saborskih mandata, odnosno 53%. Sada sa osvojenih 56 mandata to iznosi 37% ili 24 mandata manje. Prvenstveno zahvaljujući medijima, a koje kontroliraju u ogromnoj većini isti su ihz proglasili pobjednicima izbora unatoć 3 mandata manjee osvojenih od Domoljubne koalicije. Sa obećanjima IDS-u za potpunu autonomiju i samoupravu kroz samostalnu regiju i međimurju skoro isto, iako znaju da to mogu samo uz promjenu ustava a za što im je potrebna 2/3 većina što znaći NEMOGUĆE! Nastavljate s lažnim obećenjima i nadate se raspadu MOST-a. G. Petrov djeluje pomalo prestrašeno u ulozi "spasitelja" Hrvatske. U velikoj koaliciji HDZ-ea i SDP-ea MOST je nepotreban!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije