Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLISKI IZVOR:

'Brkića zanima policijski aparat ili domovinska sigurnost'

milijan brkić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
11.10.2016.
u 07:04

Iako su se pojavile informacije da je Brkić nezadovoljan jer nije šef Kluba zastupnika, izvori bliski njemu tvrde drukčije

Da je Milijan Brkić, zamjenik šefa HDZ-a, stranački marginaliziran otkad je stranku preuzeo Andrej Plenković, poprilično je jasno. Brkić, iako Plenkovićev zamjenik, nije sudjelovao u pregovorima s Mostom uz obrazloženje da je bolje da u pregovorima ne sudjeluju oni koji su te pregovore vodili prije godinu dana.

Još i prije nego što je Plenković izabran za predsjednika HDZ-a, kada je pukla priča o HDZ-ovoj pozajmici od PPD-a koja se vezala uz Brkića, tim Andreja Plenkovića nije blagonaklono gledao na tu situaciju i dojam je da su se već onda htjeli na neki način obračunati s Brkićem. Strasti su se ipak smirile jer su se očekivali parlamentarni izbori, ali nakon izbora situacija se ponovno komplicira. Milijan Brkić zasad nema nijednu funkciju u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti, a iako su se u medijima pojavile informacije da je nezadovoljan jer nije izabran za šefa HDZ-ova saborskog kluba, izvori bliski Brkiću tvrde da njega ta pozicija ne zanima.

Navodno je Brkićev predmet interesa pozicija unutar MUP-a, odnosno policijskog aparata ili u sustavu domovinske sigurnosti koji bi pri Vladi trebao ustrojiti potencijalni ministar obrane Damir Krstičević.

– Brkić je bio protiv toga da Most dobije MUP i pravosuđe, nije to javno iznosio, ali je za to lobirao. No neuspješno jer Plenkovića ti resori ne zanimaju – komentirao je jedan član Predsjedništva blizak Brkiću.

U Plenkovićevu krugu kažu da će Brkić, kao zamjenik, imati vidljivu funkciju, vjerojatno u Saboru. Ne dobije li Brkić poziciju u represivnom ili aparatu domovinske sigurnosti, kaže izvor blizak njemu, to će značiti da ga je Plenković “odrezao”.

>> Pobjednici i gubitnici preferencijalnih glasova: Brkić i Kujundžić s posljednjih mjesta u Sabor, Kosoru i Dragovanu niti jedan posto

Komentara 86

ST
stefj
07:17 11.10.2016.

Sigurno ga ne zanima gospodarstvo ili poljoprivreda. Pa čovjek je cijeli život u tim službama, normalno da ga one zanimaju... A izvanredna vijest je po tome da se napravi pritisak na Plenkovića da makne Brkića? Ne znam koga bi novinari željeli vidjeti na toma mjestu. Ostojića?

MI
Mimizo
07:23 11.10.2016.

orepiću dati rok od 30 dana da riješi svastiku ili odlazi

DO
domazl
07:30 11.10.2016.

Partizani opet komentiraju. Još ih 35000 prima mirovinu. Množe se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije