Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bliski suradnici

Izvor blizak Bidenovu stožeru otkrio tko će biti u administraciji novog predsjednika

FILE PHOTO: U.S. Deputy Secretary of State Antony Blinken listens to journalists' questions during a news conference, at a hotel in Mexico City
Foto: HENRY ROMERO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
23.11.2020.
u 07:26

Jedan je diplomatski izvor rekao kako se očekuje da će Biden za novu američku predstavnicu pri UN-u imenovati Lindu Thomas-Greenfield, crnkinju koja je obnašala visoke dužnosti u Obaminoj administraciji

Joe Biden će imenovati iskusnog diplomata Antonyja Blinkena državnim tajnikom u svojoj budućoj administraciji, rekao je izvor blizak stožeru novoizabranog američkog predsjednika, dok će nova američka veleposlanica pri UN-u postati Linda Thomas-Greenfield, prenosi Reuters.

Blinken je dugogodišnji Bidenov suradnik koji je bio drugi čovjek State Departmenta i zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost u administraciji Baracka Obame, u kojoj je Biden bio potpredsjednik.

Blinkenovo imenovanje moglo bi značiti da je još jedan dugogodišnji Bidenov suradnik, Jake Sullivan, glavni kandidat za mjesto predsjednikova savjetnika za nacionalnu sigurnost, kazao je izvor, a prenosi novinska agencija Reuters.

Blinken (58) se duže vrijeme zauzima za to da Sjedinjene Države preuzmu aktivniju predvodničku ulogu u svijetu, u suradnji sa svojim saveznicima, kako američko mjesto ne bi popunile zemlje sa suprotstavljenim interesima poput Kine.

VIDEO Joe Biden novi je predsjednik SAD-a!

Jedan je diplomatski izvor rekao kako se očekuje da će Biden za novu američku predstavnicu pri UN-u imenovati Lindu Thomas-Greenfield, crnkinju koja je obnašala visoke dužnosti u Obaminoj administraciji. Njezino imenovanje trebalo bi ispuniti Bidenovo predizborno obećanje o raznolikijem sastavu vlade.

Thomas-Greenfield je bila zamjenica državnog tajnika za Afriku u drugom Obaminom mandatu od 2013. do 2017.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Briselska junačina
Briselska junačina
07:31 23.11.2020.

Kakav novi predsjednik? Ajde, smirite živce, Biden može biti novi predsjednik samo u ludnici.

ES
Esteder
10:19 23.11.2020.

Trump donira cijelu svoju plaću 400 tisuća $dolara godišnje. Zato je trnu oku svim korumpiranim političarima ala Biden..

AA
aabbcc
13:53 23.11.2020.

Kako ono zec u šumi a ovi politicari ražanj okerecu. : )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije