Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u velikoj britaniji

Izvedena prva transplantacija 'mrtvog srca' u Europi

operacija
Ilustracija: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
28.03.2015.
u 09:58

Pacijentu Huseyinu Ulucanu (60) iz Londona presađeno je srce klinički mrtvog donora koje su prije operacije kirurzi oživjeli te utvrdili kuca li pravilno

Kirurzi bolnice ''Papworth” u britanskom Cambridgeshireu izveli su transplantaciju srca koje je prestalo kucati što je prva uspješno obavljena transplantacija tog tipa u Europi.

Pacijentu Huseyinu Ulucanu (60) iz Londona presađeno je srce klinički mrtvog donora koje su prije operacije kirurzi oživjeli te utvrdili kuca li pravilno, javlja Telegraph. Stručnjaci su izjavili da se nadaju kako će ova tehnika omogućiti širenje potencijalne liste donora za 25 posto jer mnogi pacijenti umiru dok čekaju transplantaciju.

Ulucan je nakon četiri dana bolničke njege pušten da se oporavlja u miru vlastitog doma. Za sada se osjeća dobro i svakog je dana sve jači.

>>Heroji iz bolnice Merkur: Spasili pet života u 24 sata!

>>Liječnici prvi put uspješno transplantirali penis!
 

Komentara 5

DI
Diners
11:41 28.03.2015.

E sad treba vidjeti hoće li raditi kao da je presađen sa trenutno "živog " donora!

NV
novo vriijeme
15:35 28.03.2015.

Razumljivo, ako je dovoljno vitalno da može kucati umrlom vitalno je i za živog ima logike, svejedno treba čekati dugoročnije rezulte.

DU
Deleted user
14:09 28.03.2015.

jel to možda bogati babo ( otac) od jihadi johna?.... uživaju blagodati zapada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije