Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAELSKO LOBIRANJE

Izraelski ministar u Zagrebu uoči palestinskog zahtjeva za priznanje

Jandroković Lieberman
reuters
27.06.2011.
u 20:54

U priopćenju se navodi da je Lieberman "predstavio izraelska gledišta na najnovija događanja u okviru bliskoistočnog mirovnog procesa", ali nema detalja što mu je odgovorio hrvatski ministar

Palestinsko vodstvo i službeno je odlučilo zatražiti od Ujedinjenih naroda priznanje Palestine kao nezavisne države. Svoj će zahtjev iznijeti Glavnoj skupštini UN-a u rujnu.Iz Ramallaha je u nedjelju poručeno i kako se radi na kompletiranju sporazuma o pomirenju između Fataha i Hamasa te na formiranju vlade jedinstva.

Istovremeno, izraelska diplomacija pojačava pritisak protiv priznanja Palestine, pa se tako u Zagrebu obreo izraelski potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman.  Kako je priopćeno iz MVPEI-a, sugovornici su se složili da su naši bilateralni odnosi najbolji od uspostave diplomatskih odnosa. Ministri Lieberman i Jandroković su posebno izrazili zadovoljstvo činjenicom da je RH od ove godine prvi put uključena u krug pobjedničkih zemalja u Drugom svjetskom ratu koje se od strane Muzeja holokausta „Yad Vashem“ pozivaju na obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom u Izraelu.
Ministar Jandroković pozvao je izraelske investitore na ulaganja u Hrvatskoj te skrenuo pozornost na skoro članstvo RH u Europskoj uniji, što će dodatno ojačati gospodarski kredibilitet i atraktivnost hrvatskog tržišta.

Ministri su razmijenili mišljenja i o aktualnim političkim i sigurnosnim prilikama u svojim regijama. U priopćenju se navodi da je Lieberman "predstavio izraelska gledišta na najnovija događanja u okviru bliskoistočnog mirovnog procesa", ali nema detalja što mu je odgovorio hrvatski ministar. Za očekivati je da će se Hrvatska do rujna prikloniti preovladavajućem mišljenju zemalja u Europskoj uniji.

Komentara 175

VE
velikazmija
21:56 23.09.2011.

židovima vijera ne brani poroke -jer i ne vijeruju -- a što je čovijek iskoristio da neke stvari --nadoknadi --sex na exs --

OB
-obrisani-
01:53 28.06.2011.

Mogla nam je Hrvatska dati primjerom kako se pravi država sa konstitutivnim narodima A ona, gle, odabrala građane Kojih baš i nije imala nešto više od Bosne

OB
-obrisani-
01:02 28.06.2011.

ne veruj talibanu ni kad ti bombu nosi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije