Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Izraelci zaplijenili iransko oružje koje su švercali u Libanon

oružje
AFP
04.11.2009.
u 19:33

Izraelska mornarica pretražila je brod u vodama oko Cipra i našla oružje za koje kapetan i posada nisu znali, a koje je navodno bilo namijenjeno libanonskim islamskim militantima.

Brod Francop koji plovi pod zastavom Antigue, presreli su na udaljenosti od oko 160 kilometara od izraelske obale. Marinci su se popeli na 137 metara dug teretnjak i pritom nisu upotrijebili silu, kapetan im je dao dopuštenje za pregled broda. Među stotinama kontejnera u teretnom prostoru nađeni su deseci kontejnera s oružjem označeni kao civilni teret. Izraelska vojska kaže da posada broda koji je isplovio iz Irana i pristajao u Jemenu i Sudanu prije prolaska kroz Sueski kanal na putu za Libanon, nije znala što se krije u teretnom prostoru. Izraelci smatraju da je oružje bilo namijenjeno Hezbollahu "za upotrebu protiv države Izraela i njezinih građana".

Iran, Sirija i Hezbollah nisu komentirali izraelske tvrdnje. Izraelci tvrde da su među oružjem pronašli jedan službeni iranski dokument.

Komentara 50

OB
-obrisani-
00:11 05.11.2009.

Kiro sada lažeš kada govoriš o haremima, a lagati je ružno i to su te trebali doma naučiti. Crovata te pitao jel misliš o silovanim ženama jer u tvom komentaru od 23:47 si tako napisao, nemoj se pokušavati izvlačiti jer toneš sve dublje.

OB
-obrisani-
00:34 05.11.2009.

Kiro ne laži, kada bi to bila i istina da je bila samo jedna bitka kojom je Aleksandar pokorio Perzijance onda je to carstvo zaista bilo jadno. naravno da su sukobi sa Rusijom bili pogranični samo se nakon svakog sukoba sa Rusima ta granica pomicala na štetu iranaca, lijepo je da si t iranofil i da se diviš jednoj velikoj i bogatoj povijesti ali zato nema potrebe lagati ili iskrivljavati činjenice.

MM
Mladen Miletić
20:16 04.11.2009.

Da se nisu namjerno zabunili neka bolje pogledaju sigurno je njihov brod, tovar da ih testiraju dali bi ga našli da netko šverca. zna se čista uspijela vježba ! Neki nas rado brišu nedaju raji da pišu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije