Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI ZAOKRET
Povratak na članak

Saudijska Arabija: Izrael ima pravo na svoju državu

Na Bliskom istoku postoji blok SAD – Izrael – S. Arabija protiv bloka Rusija – Sirija – Iran. Turska balansira – malo je tamo pa malo ovamo

Komentari 51

ST
stomugromova
08:45 03.04.2018.

Vidi vehabije na slici !!

VL
DD
dobar.d
00:55 04.04.2018.

Živjeli čvarci!

VL
ZV
Zvjerko
07:45 03.04.2018.

Jadna je država koju mora braniti “kolijevka demokracije” u kojoj je vrhunski demokratski doseg da ženama dopusti voziti aute. Međutim, kada pogledamo tko im je glavni saveznik, SAD, sve nekako dobiva kontekst.

VL
ZV
Zvjerko
07:55 03.04.2018.

Hilarius, Southman, Izrael je po nastanku protjerao milijun Palestinaca koji su desetljećima živjeli na području današnjeg Izraela. Nakon toga je činio masakre u izbjegličkim logirima protjeranih Palestinaca. Izrael je nastao nakon što su Židovi izvršili teroristički napad na britansku upravu. I upravo je obrnuto od vaše tvrdnje. Izrael je taj koji sabotira bilo kakav mirovni sporazum, pa čak i nastavljaju izgradnju ilegalnih naselja na palestinskoj zemlji. Da Izraelu odgovara nepromijenjeno stanje tvrdi čak i glavni saveznik Izraela, SAD. I na kraju, koju rezoluciju UN-a je Izrael ispoštovao? Toliko o miroljubivom Izraelu koji je spreman na kooegzistenciju s drugima. A tek kada vidimo da Izrael brani jedna Saudijska Arabija čiji je krajnji demokratski doseg da ženama dopusti da voze auto onda postaje sve jasno.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:19 03.04.2018.

naravno da imaju. al ne na teritoriju druge države. podsjetimo, izraelci su otišli, skoro pa nestali sa područja palestine pred više od 1.000 godina, tijekom čega je bilo bezbroj izmjena vladara. i sad bi kao trebali prihvatiti da je ovo njihova država..? dal mi imamo pravo vratiti 'naše' teritorije u poljskoj, otkud smo navodno otišli? pa indijanci u americi nemaju pravo na povrat svojih teritorija, ljudi. a ovaj saudijac je umislio da je baš on taj koji će donijeti mir na bliskom istoku. baš oni, saudijci, koji nekažnjeno razaraju jemen. nek izrael, kad je već tako 48-e dogovoreno, ima tu svoju državu, kao narod jesu zavrijedili neki komadić zemlje, al nek puste tuđe, nek puste palestince da se vrate svojim domovima, otkud su ih protjerali i zemlju im uzeli, nek prestane susjede razarati, jer povijest ne pamti da su ovakvi sukobi i razmirice završile beskrajnim svađama. vidimo svakodnevne zločine protiv palestinaca, a svijet šuti, kad se i pripremi rezolucija u un-u protiv izraela, amerikanci odmah vetom to sasjeku, i nema nikakvih posljedica. ne može to unedogled ići.

VL
GV
golub Vaso
08:15 03.04.2018.

saudijski princ je lutak na cionističkom koncu

VL
ZA
Zapadnjak
13:13 03.04.2018.

moze se netko zaliti na nacin na koji je Izrael nastao (mada je tu manje-vise sve bilo cisto), ali evo sto imamo danas: Izrael je zemlja s 19. najvisim zivotnim standardom na svijetu, ima najvise startupa po stanovniku, najbolje gospodari vodom, uspjeli su prakticki od pustinje napraviti ekonomski vrlo razvijenu zemlju, cak i poljoprivreda im je na zavidnoj razini, stabilna su demokracija, sva prava, ukljucujuci i vjerska se postuju i sve to je napravljeno uz podmetanja, sabotaze, zivot u stalnom strahu od invazije ili teroristickih napada... arapska vecina u nekakvoj arapskoj palestini ne bi imala ni jedan od ovih problema, a unatoc tome rezultat ne bi bio ni priblizno dobar danasnjem Izraelu (vidjeti Jordan, Egipat, Siriju, susjedne zemlje sa slicnim potencijalima i pocetnim tockama) i arapi bi trebali biti (a mnogi i jesu, iako se rijetko to viđa u medijima, mediji radije pisu o operativcima teroristickih organizacija kao "mirnim prosvjednicima") sretni sto zive u takvoj zemlji...

VL
KU
kupatilo
07:31 03.04.2018.

U reduje da svaki narod ima svoju zemlju ali gdjesu granice toje pitanje.Palestinci su tetoristi i zele posto poto Jeruzalem.Nije upitan Izrael.Žele oskrnaviti Isusov grob i sva obilježja kršćanstva a tose nesmije dozvoliti.Sotona je vec zavladao kroz instambulsku a ovo bi bio zadnji udarac u lijes nama kršcanima kojicemo brzo morati bježati i iz svoji domova i domovina u evropi pred najezdom istoka koji nas je vec okupirao donekle iznutra i slijedi samo zaokruživanje koje dolazi.Kojih voli u svojoj kuci neka ih primi ali ja nemam povjerenje prema njima jer tosu uglavnom teroristi koji bes imalo savjrsti dižu vrtice bolnice željeznice trgovačke centre u zrak i cak ubijaju i svoje.

VL
ST
Starotopoljanin
09:05 03.04.2018.

zasto ti princ salman ,ustvari tvoj otac nije dao pola saudijske arabije tim izraelskim cionistima,pa da tamo ostvare svoju drzavu,a ne da otimaju palestincima njihovu,zato i pricas gluposti.

VL
Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
08:00 03.04.2018.

Ne brinite vi puno o supljim pricama nego o sebi. Kad vam ovog novine puno hvale nesto spremaju. Ocito se princu svida jadranska obala. Pazite na porez o nekretninama.

VL
KO
kordunmoj75
09:47 03.04.2018.

Samo jedna mala greska,da amerika prestane naoruzavti i pomagati izrael,dva-tri mjeseca digne ruke od njih,izrael bi nesto za 48 sati,nebi ni kamen od ti okupatora osto.

VL
GV
golub Vaso
09:48 03.04.2018.

je li saudijski i cionistički plan sve Palestince sabiti u pojasu gaze, a oni koji ne stanu riješiti po modelu Hitlera?!?

VL
TO
Toni70
11:03 03.04.2018.

'Izraelci imaju pravo na svoju državu, a Hamnei je kao Hitler'. Eto kako Hitler postaje dragi čovjek koji nije ništa osvajao ubijao Židove i vodio rat gotovo protiv cijelog svijeta . Uvjek se pametne stvari čuju i nauče u demokracijiji . Da nema demokracije nebih ni znao da je kod navodnog atentata nekog nepoznatog počinitelja na špijuna Rusa u Engleskoj da je to Ruska Agresija na Englesku i da treba na stotine i stotine diplomata - "svinja" protjerati u 3 p. m. odakle su i došli ... Uvjek mi se činilo da se došta laže o Hitleru sad vidimo kod usporedbe i to da je Sadija nam otvara oči i ukazuje na jaku istinu i karakter Irana. ( koji če popušiti isto kao i Irak zato je debeli fini ugovor o njegovom ne naoružanju efikasnim potencijalom, odrađen sa njegovim neprijateljima !!!)

VL
BM
branko.mihalic1
08:59 04.04.2018.

Šta reci prodana duša

VL
KA
KaraMarko
09:30 03.04.2018.

Kako da ne...svi gde su imaju prava na drzavu...sta je Izrael uradio da bih dosao do toga je vise nego tuzno. A Kosovo je najbolji primer...teroristicko kriminalni prostor za obucavanje terorista i glavna distribucija droge za EU. Pa da svako treba da ima drzavu...da jeste upravu ste...aha

VL
PR
prarvat
07:31 03.04.2018.

Oni već ostvaruju to pravo. I neka ostvaruju. Problem je sto Palestinci ne ostvaruju to pravo a također ga imaju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.