Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPIJUNSKI RAT

Izrael podmetao lažne dokumente kako bi brže mogao napasti Iran

mahmoud ahmadinejad,mahmud ahmadinedžad
AFP/PIXSELL
12.12.2012.
u 08:00

Associated Press objavio je iranski dijagram nuklearne eksplozije za koji znanstvenici kažu da je amaterski uradak

Zapadni diplomati gotovo su sigurni da je Izrael objavio neke od dokumenata koji navodno dokazuju da Iran radi na nuklearnoj bombi. Tako je prošloga tjedna Associated Press objavio iranski dijagram koji navodno pokazuje mehanizam nuklearne eksplozije, no znanstvenici koji su ga vidjeli kažu da je riječ o amaterskom uratku koji ne može nizašto poslužiti.

Kako je taj dijagram bio i dio dokumentacije istrage koju je o iranskom nuklearnom programu provodila Međunarodna agencija za nuklearnu energiju, dovodi se u pitanje i vjerodostojnost rada te agencije koja je prihvaćala podmetnute dokumente i na temelju njih izrađivala izvješća koja su međunarodnoj zajednici poslužila kao podloga za uvođenje sankcija protiv Irana. Izrael je podmetanjem dokumenata i njihovim puštanjem u javnost nastojao stvoriti što veći pritisak na međunarodnu zajednicu, a krajnji cilj bio je isposlovati odobrenje za napad.

>>'Oni koji gomilaju nuklearno oružje mentalno su retardirani'

Komentara 11

Avatar Sidewinder
Sidewinder
09:12 13.12.2012.

Koja glupost... svakome tko ima bar malo pameti je jasno da Iran radi na nuklearnoj bombi.

RT
Rollo Tomasi
08:05 12.12.2012.

Baš sam šokiran. Iskreno, Izraelci su davno potrošili "kredite" svojeg ispaštanja za vrijeme II. svjetskog rata. Polako postaju sinonim za nasljednike onih koji su ih progonili jer ja više ne vidim razliku. A niti ostatak svijeta.

DJ
djakputnik
10:13 12.12.2012.

Isto kao i sa "dokumentima" kojima Ameri dokazuju da "režim sirijskoga predsjednika Bašara al-Asada priprema kemijsko oružje za napad na svoje neprijatelje i već je počeo proces proizvodnje sarina".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije