Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Izrael: Naši borbeni zrakoplovi uništili su više od 90 kilometara Hamasova tunela

Izraelska vojska je rekla da su tuneli izgrađeni tijekom pet godina i da su omogućili Hamasu, koji upravlja Pojasom Gaze, da premješta streljivo, borce i hranu unutar obalnog pojasa.
20. svibnja 2021. u 09:21 5 komentara 1114 prikaza
Israeli soldiers work in an artillery unit as it fires near the border between Israel and the Gaza strip, on the Israeli side
Foto: AMMAR AWAD/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Izraelska vojska priopćila je u četvrtak da je "neutralizirala" veliki sustav tunela koje su iskopali militanti Hamasa u Pojasu Gaze. Izraelske obrambene snage (IDF) rekle su da su njihovi borbeni zrakoplovi uništili više od 90 kilometara tunela koji čine podzemni sustav poznat kao Metro - "grad ispod grada".

IDF navodi da je tijekom noći nastavio zračne udare i topničke napade te da su pogođene mete, među kojima kuća jednog od zapovjednika Hamasa u Khan Yunisu, tvornica oružja i raketni bacači.

Izraelska vojska je rekla da su tuneli izgrađeni tijekom pet godina i da su omogućili Hamasu, koji upravlja Pojasom Gaze, da premješta streljivo, borce i hranu unutar obalnog pojasa.

Ta je operacija uslijedila u vrijeme novog pritiska na dvije strane iz Sjedinjenih Država da okončaju sukobe. Palestinci su ispalili više raketa na izaelske gradove nakon ponoći u četvrtak. Prema IDF-u, oko 4070 raketa ispaljeno je iz Pojasa Gaze u smjeru Izraela u zadnjih tjedan i pol.

popularna emisija
RTL Direkt idućih se tjedana neće emitirati: Mojmira Pastorčić u odjavi posljednje emisije otkrila razlog
Auro Domus
KRIPTO-BUDUĆNOST
5 predikcija koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini
  • posten_lopov:

    Poenta je u rusenju tunela, a koliko ih je sruseno, boze mili, svaki lovac ima svoju pricu.

  • tragac:

    Laza i paralaza. Politika Izraela je za svku osudu i veoma je daleko od religije i demokracije koju zagovaraju.

  • sisavac:

    90 km tunela uništiti je ozbiljan posao. gaza je duga oko 40 km, široka 6 km... kako potvrditi to? dal su digli u zrak 90 km tunela, koji su 90% ispod zgrada (srušili su samo 700 zgrada, nek je jedna ... prikaži još! široka 20 metara, to je samo 14 km tunela, s tim da u tuneli ispod zgrada....), gaza bi bila jedno samo zgarište. a nije, vidimo samo srušene zgrade. probajte doma uhvatiti krta. uništiti njegove tunele. ako nemate neki mali bager, zaboravite na priču. a izrael nema takve bagere.