Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSLAVA OLUJE

Evo kako su Izraelci odgovorili Srbiji zašto su njihovi avioni letjeli nad Kninom

Zagreb: Borbeni avioni F-16 Barak Izraelskog ratnog zrakoplovstva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
06.08.2018.
u 18:37

U priopćenju koje su izdali “u povodu aktualnih događanja tijekom obilježavanja vojne operacije Oluja u Kninu i sudjelovanja izraelske delegacije” naglašavaju kako Izrael izuzetno cijeni prijateljstvo sa Srbijom

Sudjelovanje izraelskih zrakoplova u obilježavanju vojne akcije Oluja u Kninu nema političke elemente, već je vezano za kupoprodajni ugovor za zrakoplove s Hrvatskom, priopćilo je veleposlanstvo Izraela u Srbiji kao reakciju na istup srbijanskog veleposlanika u Izraelu.

– Hrvatska je kupila zrakoplove F-16 od Izraela, a njihovo sudjelovanje u isključivoj je vezi s ovim kupoprodajnim ugovorom. Ono nema nikakve političke elemente niti bilo kakve veze s povijesnim odnosima između Srbije i Hrvatske – kažu iz veleposlanstva Izraela.

U priopćenju koje su izdali “u povodu aktualnih događanja tijekom obilježavanja vojne operacije Oluja u Kninu i sudjelovanja izraelske delegacije” naglašavaju kako Izrael izuzetno cijeni prijateljstvo sa Srbijom te da nije došlo do promjene izraelske politike prema Srbiji, za što je dokaz službeni posjet predsjednika Rivlina prije dva tjedna.

>> Pogledajte prelet izraelskih F-16 iznad Knina povodom proslave Oluje

– Predsjednik je bio duboko dirnut, istaknuvši snažne veze i prijateljstvo sa Srbijom. Predsjednik je također izrazio jasan stav kad je riječ o sjećanju na prošlost – navedeno je u priopćenju te zaključuju:

– U tom smislu čvrsto prijateljstvo koje postoji između Izraela i Srbije ni na koji način neće biti ugroženo

>> Pogledajte dolazak izraelskih F-16 na Pleso

Ključne riječi

Komentara 185

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
19:03 06.08.2018.

Srbija je prva Juden-frei drzava u Europi. Logično da ima prijateljske odnose sa Izraelom.

Avatar matteo999
matteo999
20:28 06.08.2018.

Zar četnički ološ na čelu sa vučićem misli da Izrael ne prati sve što se zbiva u Hrvatskoj i okolnim državama, pa dovoljno je da pročitaju ˝izljeve ljubavi˝ od strane čarapana i njihove pete kolone u RH na svaku i najmanju vijest koja se njih tiče 😂😂Nikakvo čudo da židovski narod ne podnose ni čarapani ni balije, sve je to tata turčin napravio😂😂ne kažu uzalud u narodu: ne pada kruška daleko od stabla 😂😂😂😂😂😂😂

DU
Deleted user
19:55 06.08.2018.

Cinjenice koje Zuroff i srbokomunisticka peta kolona u Hrvatskoj uporno zele presutjet bacaju drugacije svijetlo na hrvatsko-zidovske odnose u 20. stoljecu. Zuroff vam nece reci da je: Joshua Josip Frank tvorac pravaske ideje bio Zidov. Vodja Rakovickog ustanka Eugen (Romualda)) Kvaternik bio je Zidov,i najblizi suradnik oca Domovine dr.Ante Starcevica. Mara Pavelic supruga dr.Pavelica bila je Zidovka. U Oruzanim snagama NDH bilo je 28 generala Zidova. Nikola Stajnfel ministar oruzanih snaga NDH bio je Zidov. Vlado Singer povjerenik Glavnog ustaškog stana i šef Ustaške nadzorne službe bio je Zidov itd. Jedan od najvećih srbskih "intelektualaca" u emigraciji, dr. Laza M. Kostić, u svojoj čuvenoj Vidovdanskoj besedi, održanoj 22. lipnja 1958. u Ontariju (Kanada), kazao je: “Ne treba zaboraviti da je najveći dio vodećih ustaša ili bio židovskog porijekla, po tankoj krvi, ili je bio ženjen Jevrejkama, i oni su svi nerado poduzimali mjere istrebljenja Židova, samo da se dodvore Nijemcima ili na zahtjev Nijemaca. Mjere istrebljenja Srba poduzimali su sami, protivno volji i Nijemaca i Talijana. Za njih je daleko odgovorniji i neposredno odgovoran, cijeli građanski hrvatski narod. “ I danas je "najgorljiviji" pravas Mladen Schwartz, pazi,opet Zidov ;) PS. Ovime nikako ne negiram povijesnu cinjenicu da je u logorima smrti u NDH stradalo mnogo Zidova,ali zelim istaknuti da povijest nikad nije crno- bijela i da se svemu tome treba pristupiti studiozno i korektno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije