Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica u Lipiku

Izradnja nove državne ergele lipicanaca počinje ove godine

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila Državnu ergelu lipicanaca Lipik
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/12
07.02.2020.
u 15:57

Prva faza, koja se odnosi na ergelu Lipik, vrijedna je 14 milijuna kuna.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u sklopu početka projekta izgradnje nove ergele lipicanaca posjetila je danas (petak) postojeću Drzavnu ergelu Lipik.

Grad Lipik napravio je cjelovitu projektno-tehničku dokumentaciju za novu lipičku ergelu, čija bi gradnja trebala započeti ove godine. Kako je istaknuto, program razvoja lipičke kulturno-turističke ponude, s posebnim naglaskom na unapređenje prirodne baštine i ostvarivanje dodatnih prihoda od turizma, vrijedan je gotovo 50 milijuna kuna s PDV-om.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Prva faza, koja se odnosi na ergelu Lipik, vrijedna je 14 milijuna kuna.

- S obzirom na vrijednost ove prirodne kulturne baštine koja je i povijest Lipika i naše države, obveza Ministarstva poljoprivrede je da za konje lipicance osigura sredstva i mi ćemo se za to potruditi. Nadam se da ćemo do idućeg sastanka ponuditi konkretno rješenje vezano za ostvarivanje prve faze investicijskog projekta - kazala je ministrica Vučković.

Nakon sastanka ministrica se zahvalila gradonačelniku Vinku Kasani na svim dobrim inicijativama te istaknula kako se radi o gradu koji po glavi stanovnika povlači popriličan iznos sredstava iz EU fondova i nalazi se među vodećim gradovima u tom pogledu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije