Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlični financijski pokazatelji

Iznos fiskaliziranih računa u turizmu 17% viši nego rekordne 2019.

Split: Ministrica turizma Nikolina Brnjac dodijelila Eco zelene certifikate obiteljskim i malim hotelima
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/5
02.06.2022.
u 10:35

U prvih pet mjeseci fiskalizirano je računa u vrijednosti većoj za 1,179 milijardi kuna nego u godini prije pandemije

S obzirom na korona posljedice i rat u Ukrajini, turizmu ide više nego dobro. Od početka godine  u djelatnostima koje se odnose na pružanja usluge smještaja, pripreme i usluživanja hrane i pića te putničkih agencija i organizatora putovanja fiskalizirano je računa u vrijednosti 8, 169 milijardi kuna.

Iznos je 155 posto više nego tijekom prvih pet mjeseci prošle godine, ali, čemu se malo tko nadao, i 17 posto viši nego za turizam rekordne 2019. godine.

- Dosadašnji rezultati u predsezoni odličan su pokazatelj interesa za Hrvatskom što nam je iznimno važno za daljnje poticanje cjelogodišnjeg poslovanja. Od početka godine do danas ostvarili smo deset milijuna noćenja što je gotovo mjesec dana ranije nego li protekle godine. Pri tome je u prvih pet mjeseci ove godine fiskalizirano računa u vrijednosti većoj za milijardu i 179 milijuna kuna nego li u istom razdoblju rekordne 2019. - zadovoljna je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ključne riječi

Komentara 4

TA
Tarantula
12:06 02.06.2022.

Nije nikakav rast nego utjecaj inflacije i povećanja cijena. Ukoliko dignete cijene za 10% a imate brojčano isti broj usluga, statistika će prikazati kao 10% povećanje, što u biti nije nego je stagnacija.

TA
Tarantula
12:08 02.06.2022.

Bezninske pumpe pogotovo ove godine imaju rast iznosa fiskaliziranih računa siguno za 30%, možete se pohvaliti i ovim uspjehom koji je naravno negativan za sve građane osim saborskih zastupnika koji ne plaćaju gorivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije