Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CENZURA U KINI

Iznenadni prekid prijenosa američke debate u Kini

Democratic vice presidential nominee Senator Kamala Harris and U.S. Vice President Mike Pence participate in their 2020 vice presidential campaign debate in Salt Lake City
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
08.10.2020.
u 09:39

Dok su Pence i demokratska kandidatkinja Kamala Harris debatirali o nošenju s krizom koronavirusa, prijenos s američke televizije CNN naglo je prekinut.

Kineski cenzori prekinuli su prikazivanje američke potpredsjedničke debate u srijedu navečer kako bi izrezali Mikea Pencea u trenutku kad je počeo kritizirati Kinu. 

Dok su Pence i demokratska kandidatkinja Kamala Harris debatirali o nošenju s krizom koronavirusa, prijenos s američke televizije CNN naglo je prekinut. 

Pence je započeo kritizirati Peking s riječima da "Kinu treba kriviti" kad je iznenada zvuk stao, a pojavio se natpis s riječim "nema signala - molim vas pričekajte".

Kad je tema debate usmjerena na nešto drugo, prijenos je nastavljen.

Kineski cenzori rutinski se miješaju kako bi blokirali sadržaj s američkih kanala u slučaju da netko krene optuživati Kinu ili kritički izvještavati iz zemlje.Prije bi se ekran jednostavno zacrnio, no prije nekoliko mjeseci počela se pojavljivati poruka o mogućem gubitku signala. 

CNN se može gledati samo u domovima u kojima žive stranci ili u međunarodnim hotelima, ili ga mogu gledati određeni visoki dužnosnici ili akademske institucije. 

Trumpov odnos prema Kini "rezultirao je gubitkom američkih života, američkih poslova i američkog položaja u svijetu", rekla je u srijedu Harris.

Također je optužila Trumpa za udaljavanje od prijatelja i približavanje diktatorima, spomenuvši ruskog predsjednika Vladimira Putina. Dodala je da je Trump zauzeo "unilateralni pristup vanjskoj politici", a Ameriku smatra "manje sigurnom" zemljom otkako se SAD povukao iz nuklearnog sporazuma Irana i svjetskih sila iz 2015.

Pence je ponovio da Trumpova administracija smatra da je Kina odgovorna za zdravstvenu krizu u svijetu. 

"Kinu treba kriviti za koronavirus. Predsjednik Trump nije sretan zbog toga, to je jasno dao do znanja", rekao je Pence.

Komentara 3

SO
Sobrudolf
10:56 08.10.2020.

Sisavac, jel te Vucic placa u sendvicima sa parizerom ili ipak dobijes ponekad i burek za ovu prosrpsku i protuamericku propagandu?

SI
sisavac
10:44 08.10.2020.

uh, strašna stvar... kako je divno gledati američki odnos prema novinarima, posebno onima koji pitaju nezgodna pitanja... sloboda medija je floskula. zato većina ruskih medija nema pristup konferencijama američkih političara. jer pitanja koja oni postavljaju su drugačija od američkih novinara, koji pitaju režimska pitanja, u biti potvrđuju ustaljeni narativ o nekoj temi. što mi znamo zašto je došlo do prekida? netko se mopedom vozio blizu antene, pa se sve zamrzlo na par sekundi, minutu? cenzori? hm, ima li većih od američkih? jel znate neki američki film snimljen nakon 2001-e, a da je kritički obrađena američka tzv. borba protiv terorizma, metode..? ne znate. nije ni jedan. svi su puni patetike i tzv. nacionalne sigurnosti i žrtve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije