Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaznica 3 eura

Iznenađenje na ulazu u zadarsku katedralu sv. Stošije, strancima naplaćuju ulaz

Zadar: Katedrala sv. Stošije
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
07.06.2023.
u 14:57

U sv. Stošiji je postavljen metalni podest za svijeće. Paljenje jedne lučice stoji pola eura.

Ulaz u zadarsku prvostolnicu, katedralu sv. Stošije, odnedavno se počeo prvi put naplaćivati i to 3 eura, ali samo za strane turiste. Isto toliko je ulaz na zvonik Katedrale, koji je lani bio 15 kuna, piše portal 057info.hr. 

Na ulazu u katedralu sjedi jedna osoba za stolićem i naplaćuje ulaz, dok su samo jedna vrata otvorena kako bi se lakše moglo kontrolirati.  Novac od naplate ulaznica na zvonik, kao jednu od turističkih atrakcija u Zadru, više neće biti prihod župe sv. Stošije pod koju spadaju i crkve Gospe od Zdravlja te sv. Krševan. To će biti isključivo dio riznice Nadbiskupije.

VEZANI ČLANCI: 

-  To nisu moja pravila - odgovorio je župnik don Josip Radojica Pinčić. Osim toga, u Sv. Stošiji je postavljen metalni podest za svijeće. Paljenje jedne lučice stoji pola eura.

Portal 057info nije dobio odgovor na upit zašto su počeli naplaćivati ulaz u katedralu već su samo rekli da nemaju komentara. 

VIDEO Zadranka ogorčena: Čašu vode u slastičarnici naplatili šest kuna

Komentara 16

TR
tramvajac
17:25 07.06.2023.

Bilo je i vrijeme. Zašto bi turističko razgledavanje bilo besplatno? Crkve treba održavati, a valjda netko treba i dežurati u vrijeme priljeva turista. Pa nek zaradi plaću. Iznos od 3 EUR je simboličan. Znate koliko košta ulaz u Westminster Abbey? 27 funti iliti preko 30 EUR. I unutra sve puno turista!

Avatar Make my day
Make my day
16:33 07.06.2023.

Ulaz na misu je besplatan ali turističko razgledavanje znatiželjnika svih vjera (ili nevjernika) - može ali se naplaćuje, apsolutno ispravna odluka. U Italiji se isto naplaćuje ulaz i zabranjen je ulaz u kratkih hlačama i potkošulji, crkva nije zabavni park.

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
19:28 07.06.2023.

U redu je naplaćivati turizam, ali nije u redu praviti razliku između domaćih i stranih turista i privilegiju davati "našima" ili "podobnima"....to stvara ružnu sliku među strancima, kao da smo zatvorena i ksenofobna srednjovjekovna država

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije