Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iznenada umro Smiljko Šagolj, kontroverzni ratni reporter iz BiH

Radio je na HTV-u u studiju u Splitu, a okončanjem TV karijere Šagolj je predavao na Sveučilištu u Mostaru.
15. kolovoza 2013. u 13:58 2 komentara 2285 prikaza
smiljko
Foto: smiljko-sagolj.com

U svom domu u Splitu danas je iznenada preminuo Smiljko Šagolj, nekadašnji novinar i urednik Televizije Sarajevo i kontroverzni ratni reporter Hrvatske televizije iz BiH. Rođen je 7. prosinca 1946. u mjestu Mrkosovice, u dolini Neretvice zvane Klis, u konjičkoj općini. Diplomirao je dvopredmetni studij filozofije i psihologije 1968. u Sarajevu za nepune tri godine te je tada i službeno proglašen najmlađim profesorom u Jugoslaviji.

Radio je kratko kao profesor u prestižnoj sarajevskoj gimnaziji. Zaposlio se potom na Televiziji Sarajevo. Dobitnik je brojnih novinarskih nagrada: za najbolje vođenje dnevnika u Jugoslaviji, za dokumentarne reportaže. Dobitnik je zlatne značke za najveća programska ostvarenja TV Sarajeva. Krajem 1989. počeo je raditi za Televiziju Zagreb. Radio je na HTV-u u studiju u Splitu, a okončanjem TV karijere Šagolj je predavao na Sveučilištu u Mostaru.

Autor je četiriju knjiga koje su i udžbenici na predmetu Televizija i Odjelu politologije. Doktorirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas