Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
covid-19
Povratak na članak

Što je Markotić htjela reći kad je govorila o testiranju cjepiva za djecu?

Zbog činjenice da je riječ o osjetljivoj populaciji, često neki lijekovi i nisu odobreni za npr. trudnice ili djecu – jer na njima nisu ni ispitani

Komentari 147

JO
jorgen
22:15 24.11.2021.

Ako "novinarka" mora opravdavati njezinu izjavu i raditi 'damage control' - onda znamo na čijoj su zajedničkoj platnoj listi. Znate, gospođo 'novinarko', desetljećima se na djeci koristio i J&J puder sa štetnim sastojcima unatoč spoznajama kompanije o kancerogenosti još od 1971. Doslovno su bila potrebna desetljeća da se taj štetan proizvod povuče a epilog je 35.000 tužbi zbog raka jajnika. Hoćete li možda objaviti i članak podrške J&J-u?

VL
ZP
Zabranjen pristup
22:20 24.11.2021.

Provoditi testiranje cjepiva na djeci je ludost,mogucnost komplikacije kod djece zarazenom koronavirusom je 0.0002% a nusppjave neznamo. Nepotrebno je djecu izlagati tom riziku

VL
ST
sttipe
23:34 24.11.2021.

Da su djeca ciljana meta ovog korona bioterorizma!!! I da će ih žrtvovati njihovi roditelji, i roditelji, roditelja iz straha za vlastitu gu.icu!! Za dobit misec dana životarenja i crkavanja od raka, ukrast će vlastitom ditetu, i ciloj generaciji cili život!! Korona će nam na kraju doć ka neka svemirska pravda.. Prvo će uzet živote starih, koliko god puta se cjepili!!A nakon toga će im dica, vjerovatno, postat neplodna, ali će to saznat tek za 20 godina! A same rječi dotične, pojašnjavaju i naj ćoravijima, SVE!!! Sićam se jednog naslova iz nekog Ferala... Human čin u Vrnjačkoj Banji,:-ubili samoubojicu... Usterilili provaksere... Možda ne bude ovako. A možda i bude... Dok god možeš stajat sa strane, ne potežeš n.ž... A ko voli, nek izvoli...

VL
HO
Howyesno
09:30 25.11.2021.

Jel Markoticka narucila ovaj clanak,vrh partije ili je "novinarka" isto vrhunski strucnjak i virolog?

VL
MA
Mary5
00:23 25.11.2021.

Zapetljala se u lazi, pa joj hvala Bogu, istina izletjela na vidjelo, eto dragi roditelji ,koji niste progledali, sad je vrijeme..

VL
ZL
Zlatax
07:43 25.11.2021.

Mnogi su pogledali njezin nastup ili istup na LAUDATO TV i tu nema što biti krivo protumačeno,nejasno ili izvučeno iz konteksta. Cjepivo je ispitano na siromašnoj djeci Azije i Afrike i to se dosad nije znalo,samo predstavljalo,ali ono je strašno"pa neće se valjda ispitivati na našoj djeci",strašno,prestrašno od jednog liječnika,humaniste,vjernika. Svijet je licemjeran do boli,pogotovo bogati zapad,koristi siromašne zemlje za ispitivanje cjepiva,hrane,poljoprivrednih zaštitnih sredstava....,sve umotano u nekakve humanitarne geste i silne brige za siromašne,a u stvari je riječ samo o poligonu i pokusnim kunićima,uz put i pljačkaju prirodne resurse tih zemalja,da,teško,teško licemjerje.

VL
DU
Deleted user
21:08 24.11.2021.

Ahaaaa!!!! Nije to ono što smo čuli, nego nam je sluh kriv!

VL
RE
Retsudo
00:32 25.11.2021.

Htjela je reć' istinu. I rekla je. Boli nju briga za socku, osoba je lišena empatije. A vaša kolumna je "spašavanje vojnika...".

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
22:42 24.11.2021.

Sporno je da se provode masovna cijepljenja djece za bolest koja je za djecu u ogromnom postotku vrlo blaga - Lauc

VL
LA
Lavoslav
08:38 25.11.2021.

Da, sad je to "izvučeno iz konteksta" a čim netko da mišljenje s druge strane, taj se citira doslovno! Koje licemjerstvo...

VL
ŽI
Žig
06:27 25.11.2021.

Rekla je upravo ono što je mislila i ono što je debela, debela istina.....jesam plavuša ali nisam glupača

VL
BI
Biouskoli91
08:01 25.11.2021.

Normalne novine bi isle za tim sto je stvarno netko rekao. U normalnom svijetu bi netko i odgovarao za ovakp nesto. No, u jednoumlju, i novine moraju ispravljati tidje greske i ici sa 'sto je pjesnik htio reci', ali naravno okrenuto na stranu koja im pase.

VL
DU
Deleted user
07:53 25.11.2021.

Rekla je ono što znamo da smo mi pokusni kunići ,ali neće im proći .

VL
RE
RedTree
00:24 25.11.2021.

Kako to da Švedska i dvije druge zemlje u Europi koje imaju najmanje problema s koronom mislim da nemaju te potvrde obvezne. Ne možeš ljudima braniti obavljanje osnovnih djelatnosti, razdvajati ljude i tjerati na prisilno cijepljenje, naročito mladih i djece koja su zdrava i u formi. Nuspojave nitko i ne spominje. Vrijeme je da pravnici reagiraju sa svojim mišljenjima i krenu prema Ustavnom sudu i referendumu u vezi potvrda. Dotle nismo imali potvrde više manje gurali smo dobro, znači povratak na prijašnje mjere maska, razmak i manja okupljanja dopuštena uz redovita testiranja, naročito u bolnicama, domovima za starije, gdje su najranjiviji.

VL
RB
Rastu Brojke
22:24 24.11.2021.

Aktiviran je "damage control", dali po nečijem nalogu ili samoinicijativno, ne znam, ali nije ni važno. Mogli ste naći ipak nešto bolje od "izjava izvučena iz konteksta" jer ovo nije izvučeno iz ničega i ne može se nikako "popraviti". Ovo je to što je rekla. Da mi se bilo kladiti negdje da će opravdanje biti da je "izjava izvučena iz konteksta" uložio bih na to sve što imam.

VL
Avatar Upitnik30
Upitnik30
00:14 25.11.2021.

Gorak je kruh kojeg neki jedu. A mogao bi im zastati i zalogaj u grlu.

VL
Avatar Upitnik30
Upitnik30
00:24 25.11.2021.

Čekaj..čekaj.. S gađenjem govori o unfair playu i prebacuje lopticu na nas, "razmažene zapadnjake"?!?! Korporacije su davale lovu da bi siromašne zemlje trovale svoju siročad. Profitirala je nekolicina glavešina u tim državama, a ne mi. I sada bi, kao, bilo fer (uz nas žive koji možemo zaštititi svoju djecu) da im platimo da vrše istraživanja na našoj djeci?! Nit sam profitirala ili odobravala prvu soluciju, niti smatram da sam dužna obeštetiti ikoga. I to za win/win situaciju farmaceutskih divova?! Neka ju ravnaju oni, imaju dovoljno vlastite djece da na njima provedu testno istraživanje, ako ćemo o ravnoteži u svemiru.

VL
DU
Deleted user
06:41 25.11.2021.

Mozda kaze da je ebola zastrašila i svoje tvorce kad su vidjeli koliko je efikasna i smrtonosna,te nije bila prikladna za siroku upotrebu ,za sada.i godine je testirana?inace,rekla je samo istinu.

VL
Ivan_Žižak
06:56 25.11.2021.

Sad treba provjerit ulogu "medija" u tim državama tijekom "kampanje cijepljenja djece 100% sigurnim cjepivom. Časni kakvi jesu naravno da su rastrubili da je "cjepivo" zapravo eksperimentalno. A da su djeca pokusni kunići. Za bijelu nadrasu, ofkors. A doće i ovi pomalo na red. S nešto manje rizika, ipak. Al tivi-suze sina beroševa tol'ko te ganu - da popustiš. Alemka ne plače. Nema za kim. Ta kategorija nju ne "interesuje".

VL
LE
LeonardoGoldman
01:05 25.11.2021.

Markotic koliko ja znam nije pijesnikinja pa nam treba objasnjenje sto je htijela reci. Rekla je istinu koja kaze da se cjepiva ispituju i na nasoj djeci iako nismo/u dobrovoljci. Nekada se za to mogla dobiti koja kuna, a sada eto moramo, prihvatili smo to.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.