Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠTEN NA SLOBODU Uvjetno osuđen zbog laži o iskaznici

Izgubio identitet i čak 30 kilograma

27.02.2009.
u 18:42

ZAGREB – Premda je Rom (25), uvjetno osuđen zbog toga jer je lani 3. prosinca dao lažni iskaz da je izgubio osobnu iskaznicu na ime Halil Hamidović, danas pušten na slobodu, za njega problemi tek počinju jer je na suđenju ustanovljeno samo da njegov otisak prsta ne odgovara osobi koja je prije imala osobnu na ime Hamidović.

Baka mu nije baka
Dok optuženi i dalje tvrdi da je on pravi Halil Hamidović i da se rodio u Rimu, njegov se identitet ne može ustanoviti jer ga je otac davno napustio, majka, hrvatska državljanka, preudala se i živi negdje u Francuskoj, a baka po majci, kojoj je lani za Božić došao u posjet u Hrvatsku, nije mu prava baka. DNK analizom ustanovljeno je da nisu u srodstvu! Tako je Halil Hamidović izišao iz pritvora bez identiteta, bez mogućnosti da opet traži isprave u RH, a jedino je sigurno da nikad prije nije počinio kazneno djelo što se ustanovilo provjerom otiska njegova prsta u nas, ali i preko Interpola u drugim zemljama.

Sutkinja Sanda Bramberger Ostojić proglasila je krivim Hamidovića da je 3. prosinca policiji prijavio kako je izgubio osobnu iskaznicu u Hamburgu u listopadu 2008., a koja je izdana 2001. No provjerom se ustanovilo da je na toj osobnoj bila slika druge osobe s drugim otiskom prsta. Od prosinca je Hamidović bio u pritvoru i u tri mjeseca izgubio je čak 30 kg.

Teško je podnio i sudski proces ili to da nije Halil Hamidović, pa je na svakom ročištu plakao. Plakao je i danas, pogrbljen i stisnut u sudnici, pokraj odvjetnika Andreja Ilića, koji je na suđenju nudio jamčevinu za njega od 100.000 kuna. Navodno mladić ima i bratića u Istri koji mu je bio spreman novčano pomoći.

Priznao, a nije osuđivan
Sutkinja ga je uvjetno osudila na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana. Sud je uzeo u obzir njegovo priznanje i da nije osuđivan. – Puštanje iz pritvora za vas je početak rješenja vaših problema. Bilo bi dobro da možete doći do majke i riješite tu situaciju sa svojim imenom i slikom. Želim vam sreću da nađete svoj pravi identitet, kazala je sutkinja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije