Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Izgrađena prva automatizirana garaža koja sama parkira automobil

Uz to što se smanjuje obujam same građevine, financijski su takvi sustavi, gledajući na dulji rok, također isplativiji.

Komentari 9

SP
Spaček
15:22 12.02.2010.

Žalosno je da se gradska uprava treba prvo spotaknuti u \"svom dvorištu\" o ovakav primjer rješavanja problema s parkiranjem. Možda nešto i nauče iz ovoga. U svakom slučaju svaka čast, neko je trebao biti prvi, valjda će uskoro toga biti više.

VL
DI
digička
17:04 12.02.2010.

5

VL
AG
Agramer198
14:45 12.02.2010.

Meni je uvijek bila fora ona automatizirana garaža iz filma \"Ja,robot\"! Oni koji su gledali film sjetiti će se scene di je auto povukla za dve-tri sekunde :)

VL
PK
Pero Kŕ
15:02 12.02.2010.

Ovo je super! Mislim da bi gradski oci trebali učiti na ovakvim projektima. Očito je da ovakvih projekata treba biti više nego jedan, stoga zaboravimo klasične megalomanske garaže kao što je Horavatinčićeva i potičimo ovakve male sustave koji čuvaju prostorr i okoliš. Bravo za ekipu koja je ovaj projekt realizirala, pogotovo što je to napravljeno za privatne novce a ne za ničije (državne i gradske).

VL
DI
digička
17:19 12.02.2010.

Za svaku pohvalu! Projekt je ogroman, odličan i u vlastitom proračunu! Vjerujem da je i reklama o vlastitom trošku! Sigurna sam da nam ovakve garaže trebaju posvuda, naročito po Jadranu gdje je svaki pedalj kopna potreban turistima ili u interesu zaštite gradova - kulturnih spomenika! Osim toga - zar se tone i tone metalnih konstrukcija ne bi mogle proizvoditi u RH????? Ovakav projekt je odličan test za Vladu i gradske oce: da li dati potporu projektu koji ne samo da je odličan proizvod, nego daje mogućnost širenja gospodarstva i smanjenja nezaposlenosti ili isključivo forsirati upitne projekte kojima se nemilice prazni proračun zbog vlastith interesu i uporno zanemaruje interes građana!!!!!! Baš me zanima koliko stručnjaka koji primaju plaću iz proračuna će iskoristiti hvale vrijednu sposobnost ovih poduzetnika!

VL
Avatar jura-100
jura-100
22:15 15.02.2010.

\"Činjenica da je motor vozila ugašen pri transportu i parkiranju unutar garaže nije jedina prednost takvog sustava. Uz to što se smanjuje emisija ispušnih plinova\" STVARNO besmislen argument - kakve veze sa smanjenjem zagađenja ima tih 2 minute rada motora ako ih usporedimo sa satima koje auot provede u vožnji????

VL
ME
medozeko
14:54 17.02.2010.

jura....zbilja bistro od tebe....pa misli se na to kaj se inače vozikaš po garaži normalnoj (s valda upaljenim motorom??) i traaaažiš slobodni parking, vrtiš u krug i čekaš.. Langić je milina, dok čekaš knjigu pročitas.. ok gledaš slike :-))

VL
MA
Maxx68
15:20 17.02.2010.

super

VL
MA
Maxx68
15:31 17.02.2010.

Ej ekipa, vidil sam to uživo. Garaža je prek puta taxi stajališta u Radničkoj. Fakat je ludnica, auti se vrte i nestaju pod zemljom. I Koperfield bi zinul. Buraz, nemreš bilivit, prejebeno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.