Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražuje se uzrok

Izgorio dio postrojenja za baliranje smeća na odlagalištu 'Brezje'

Požar na deponiju Brezje (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/9
24.05.2013.
u 12:41

Utvrđeno je da je požar izbio na zaštitnoj PVC ceradi montažnog pogona za obradu komunalnog otpada te se proširio na drvene palete na kojima su bile odložene metalne bačve s naftom i dalje pod djelovanjem temperature na prolivenu naftu.

Noćas oko 0.30 sati u Gospodarskoj zoni na deponiju „Brezje“ u Varaždinu izbio je požar u pogonu za baliranje otpada. Tom je prilikom izgorjelo oko 50 metara kvadratnih cerade na metalnoj konstrukciji, te je nagorjelo desetak metalnih bačvi u kojima se nalazila nafta i ulje, vlasništvo gradskog komunalnog poduzeća Varkom iz Varaždina. Na mjesto događaja izašli su djelatnici JVP Varaždin s tri navalna vozila koja su ugasila požar.

Očevidom je utvrđeno da je požar izbio na zaštitnoj PVC ceradi montažnog pogona za obradu komunalnog otpada. Požar se požar proširio na drvene palete na kojima su bile odložene metalne bačve s naftom i dalje pod djelovanjem temperature na prolivenu naftu. Tehnički uzrok požara je isključen. Policija nastavlja istraživati okolnosti pod kojima je nastao požar i traga za počiniteljem.

Zbog ovog događaja varaždinski gradonačelnik Goran Habuš sazvao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je potvrdio da uzrok požara nije tehnički kvar.

- Zabrinut sam  zbog vandalizma koji se dogodio jer da se požar proširio u pitanje bi bili dovedeni zdravlje i sigurnost ljudi koji žive ui okolnim naseljima, rekao je dodavši da ne želi povezivati ovaj slučaj s predizbornom kampanjom. Iako, Habuš zbog svih okolnosti i vremena u kojima se dogodio požar ne isključuje ni druge motive za podmetanje požara.

- Da je izgorjela balirka Varaždin bi se tjedan dana prije izbora gušio u smeću što bi nedvojbeno utjecalo i na rezultat izbora, rekao je gradonačelnik.

Zahvalio se vatrogascima na brzoj intervencijii naglasivši da "samo zahvaljujući njima" danas poslijepodne se nastavlja baliranje varaždinskog komunalnog otpada.

Marijan Cesarec, direktor Varkoma rekao je da je nastala šteta procijenjena na oko 50 000 kuna te da nema nikakvih negativnih posljedica na okoliš.

>>Zapalilo se smeće na divljem deponiju, požar sanirao i bager!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije