Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Crne prognoze za sezonu: Turisti mogu zaboraviti na Zrće i partijanje

Politički je to nezgodno, no prednost u cijepljenju sada trebaju dobiti zaposleni u turizmu, jer je ove godine to prvi uvjet dolaska stranih turista u Hrvatsku

Komentari 75

LU
Ludwik
11:58 21.02.2021.

U državnoj kasi caruje propuh. RH je palijativni pacijent koji živi od turizma, doznaka dijaspore i prodaje resursa... Ova anacionalna svita za vrijeme sezone otvorit će i dopustiti sve što im gospodari iz Bruxellesa striktno ne zabrane... Ljudski životi su Plenkoviću i drugovima zadnje na listi interesa...

VL
IV
IvanSplit
12:59 21.02.2021.

Kod nas cjeli Jadran mora se preorjentirat na nesto drugo a turizam usputna grana. Od tog se ne moze zivit gledati hoce li doc neki turist ili nece. Dali ce bit kisna ili susna godina.Znaci od brze zarade mozete zaboravit..Jakoo puno obicnog naroda u EU je osiromasilo jedva krpa kraj sa krajem. Tako da mozemo zaboravit turizam i narednih godina. Znaci treba gradit tvornice visoko kvalificirani kadar jedino on moze pomoc kojeg vise nema. .Kod nas pola radnika svelo se na konobare, cistacice, kuhare, sobarice. Trebamo krenut sa mjesta a to cemo tesko. Masa tog je unisteno i pokradeno razni domoljubi volili su puno hrvatsku.

VL
ST
Stipan
12:41 21.02.2021.

Taj turizam kao što je na Zrću i drugim sličnim mjestima ne treba nikad niti da postoji. Tu je masovno drogiranje , alkoholizam, prostitucija i tome treba stati na kraj. Ova pandemija je i velika šansa da te nemoralne i primitivne destinacije nestanu.

VL
BL
bluescreen
14:27 21.02.2021.

fala Bogu

VL
Avatar Warded
Warded
13:08 21.02.2021.

Bar na plažama neće biti gužva. Briga me za državnu blagajnu. Ne živim od nje.

VL
TH
theo
11:59 21.02.2021.

normalno da ove godine turizam neće biti na razini iz 2019. možda tek 2022.

VL
TA
Talleyard
12:33 21.02.2021.

Crni Ivankoviću nikada od tebe i sličnih nešto normalno, pozitivno, ljudsko.

VL
ZG
Zeljko Grabar
14:18 21.02.2021.

Postovani Ivankovicu, zar niste prosle sezone primjetili ili culi da je upravo zbog Zrca, raznih partijanja uz masovno koristenje droge, te djelatnosti takozvanih kultnih nocnih okupljalista turisticka sezona u Hrvatskoj ostala bez najmanje mjesec i po takozvane "normalne i dosadne sezone" koja je bila jedina alternativa u vrijeme kad se dogode epidemije ili pandemija. Nije mi jasno kako novinari vaseg kalibra to nisu primjetili, a isto mi nije jasno kako turisticki stratezi nemogu naci neke druge oblike turizma ( npr. kulturni, sportsko rekreativni, spa, wellness, zdravstveni ili jednostavno onaj o kome svi sanjaju siguran i ekoloski prihvatljiv turizam. Ali izgleda da bez masovnih partijanja pogodnih za preporodaju droge, prostituciju i kriminal kod nas nemoze ici i takve bi trebalo jos nagraditi sa smanjenjem pdv-a. Ima dosta izvanrednih primjera u svijetu gdje turizam izvrsno funkcionira bez plagijata kakav je Zrc ili pak nasih nocnih klubova koji su plagijat onih srpskih jer kultura i mentalni sklop vlasnika s jedne i druge strane je isti. Pa ako nista drugo predlazem Vam da otidjete u TZ grada Zagreba pa da se raspitate, zbog cega je u prijasnjim godinama toliko gostiju posijetilo Zagreb? Dali zbog nekoliko cajka nocnih klubova i Zrca ili zbog neceg drugog. Mislim da bi Vam sadasnja direktorica ali ako njoj ne vjerujete upitajte bivsu. Ako Vam nije poznato onda samo jedan savijet Hrvatski turizam sad treba osmisljenju komunikaciju sa trzistem a ne reklamu Zrca i sl.

VL
DU
Deleted user
12:10 21.02.2021.

Budete li i dalje slušali hadezeov politički parastožer, bit će vam sušnih sljedećih 10 sezona...

VL
NE
nebitnoime
12:37 21.02.2021.

Znaci prvo procjepiti slavonce

VL
DU
Deleted user
12:58 21.02.2021.

Sva sreća da si loš prognozer jer sezona će biti puno bolja od prošlogodišnje.

VL
Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
12:50 21.02.2021.

Hvala Bogu, konachno ce se isfiltrirati oni shto nude malo za puno novaca, pa ce opstati samo oni shto nude puno za manje novaca, a mi Hrvati cemo konacno uzivati u godisnjem odmoru bez guzvi, s normalnim cijenama i “value for money”.

VL
IM
Immanuell
19:15 21.02.2021.

Ovdje sve neki nihilisti, koji vam je? Hrvatska će ove godine imati sezonu, možda i bolju nego prošle godine. Neće biti baš kao 2019., ali bit će solidno. Kad zatopli, virus će oslabiti, a do ljetne sezone cijepit će se stotine milijuna ljudi. Dolazit će se kao i svake godine, imamo stalne goste. Lošinj je prošle godine ostvario preko 80% željenog prometa, bilo je sve puno, ne znam kako je bilo dalje, sve dok nismo proglašeni crvenom zonom pa je svaka zemlja naprasno povukla svoje ljude. Bit će i ove godine, ne može nitko zadržati ljude u zatvorenom kad je vani sunce i toplo. Lijepo je kod nas na moru.

VL
DA
dancuo
11:56 21.02.2021.

Nema života dok se ne pohvata davoska skupina

VL
Avatar patkovic
patkovic
16:06 21.02.2021.

pa oće bit barem kofi tu gou?

VL
DU
Deleted user
18:44 21.02.2021.

Za situaciju u turizmu ne mozemo kriviti ni sebe ni druge. Ljudi bi trebali shvatiti da cekanje nece promjeniti situaciju u kojoj smo se nasli i da izvor zarade treba traziti izvan turizma, jer sudeci po svemu, turizam nece tako brzo postati siguran izvor zarade.

VL
ST
sexy_trubadur
20:08 21.02.2021.

a ja mislio kad se cijepe A-zenecom ide sve po starom ,nema maski nema distanciranja , zivot ce se vratiti u normalu ,,ali izgleda sve je ludo radovanje ,,ali cjepivo moraju svi primiti ... za svaki slucaj .. pravo kazaliste

VL
HA
Habuhabuhabu
15:32 21.02.2021.

Hrvati mogu na ljetovanje u Hercegovinu. Cijene su tri do cetiri puta pristupacnije, a mogu i na dan skoknuti do mora.

VL
DU
Deleted user
12:04 21.02.2021.

Dali je ovo slika iz neke bolnice već smo vidjeli snimke gdje i negdje gdje neki doktori i osoblje bolnica plešu pjevaju a zatrpani su poslom

VL
KI
Kimo
19:33 21.02.2021.

Kimo:Tako je susjede i mi dolazimo zbog lepih hrvatica. Najbolje je nesto eksotično sa juga😊 cinjenica je da smo ni na po broju 2 gosti i vas 3 ekonomski partner(vi nas 6). Ako gledamo da je njemaca na hrvatski obali za 300.000 vise nego nas a njij je 45 puta vise nego nas onda je jasno ko je za hrvate najboljši gost. Nemamo problema osjecamo se dobro. Imas par budala i luzerja koji sveke godine nesto se bune prema nama(i i mi jih imamo) tako da bilo bi zadnje vrijeme da malo se naučite slovenski barem par rijeci, koji menu po slovensko itd

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.