Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jezivo

Izgladnjivala dijete, a na Facebooku se hvalila kuhanjem janjećih rebara i poslastica

izgladnjivali dijete,izgladnjeli dječak,Australija
Foto: 9news.com.au screenshot
1/5
28.10.2014.
u 21:40

Dječaći je bio okružen smećem, izmetom, prljavim pelenama i ostacima hrane. Težio je samo 8,3 kilograma, a da ga je policija našla dva dana kasnije, vjerojatno više ne bi bio živ

Jezivo obiteljsko zlostavljanje u australskom Adelaideu šokiralo je javnost kada je otkriveno da je 24-godišnja majka sinčića (4) držala zatvorenog u sobi i izgladnjivala dok se istovremeno na Facebooku hvalila fotografijama jela kojih je spremala.

Policija je slučaj razotkrila prije godinu dana kada ih je 24-godišnjakinja pozvala u pomoć zbog obiteljskog nasilja. Tvrdila je da ju je partner fizički napadao, piše 9News.com.au. Kada su policajci počeli pretraživati njihovu kuću, zatekao ih je jeziv prizor. U jednoj sobi ugledali su neuhranjenog dječačića. Bio je okružen smećem, izmetom, prljavim pelenama i ostacima hrane. Težio je samo 8,3 kilograma i bio na desetom stupnju dehidracije. Da je policija kojim slučajem došla samo dva dana kasnije, pitanje je bi li još uvijek bio živ.

Izgladnjeli dječak smješten je u udomiteljsku obitelj dok su roditelji zlostavljači završili na sudu. Kada su je pitali zbog čega se nije dostojno brinula o sinčiću, majka je kazala da je bila previše okupirana seksom.

- Znam da sam ''zeznula'' stvar. Trebala sam više pažnje posvetiti sinu, a ne svom muškarcu. Nisam o njemu brinula kako sam trebala jer sam bila previše okupirana seksom - kazala je. Njezin partner i otac djeteta (28) tvrdio je da su dječaka hranili svakog dana. Pred sucem je izjavio da dječak nije želio izaći iz sobe pa su mu hranu gurali ispod vrata. Na sudu je pak otkriveno i da mu je socijalna ranije zbog nemara oduzela prvo dijete. Otkriveno je i da je 24-godišnja majka u vrijeme dok je izgladnjivala sinčića, nakuhavala specijalitete poput čokoladnih deserata i janjećih rebara te se s njihovim fotografijama hvalila na Facebooku.

Tužiteljstvo je za ''roditelje iz pakla'' zatražilo dugogodišnje zatvorske kazne jer su proglašeni krivim za ugrožavanje dječakova života. Dok se čeka izricanje presude u prosincu, australski mediji pišu da se dječak polako oporavlja u udomiteljskoj obitelji, ali i da još uvijek trpi posljedice stravičnog zanemarivanja.

Zbog nebrige mu je izvađano mnogo zuba. Osim što ima poteškoća u govoru, teško kontrolira emocije pa se često udara po glavi i zalijeće u zid. Još nije naučio pravilno se služiti WC-om i ne može podnijeti zatvorena vrata. Hranu skriva u džepovima. Nakon udomljavanja, trebalo mu je šest mjeseci da izađe iz svoje sobe. Kada bi se probudio iz kreveta, ostajao bi ležati sve dok netko ne bi ušao u sobu. Sve te detalje ljudi koji sada brinu o njemu iznijeli su na sudu i time pomogli da se njegovi biološki roditelji proglase krivim za pakao koji su mu priuštili.

>>Maćeha iz pakla: Izgladnjivala dječaka (5) i držala ga u ormaru

>>9 godina držali djevojčicu u garaži, premlaćivali je i izgladnjivali!
 

Komentara 1

DA
daine
22:05 28.10.2014.

isuse kriste, što to dopuštaš...Bože šta se dogada u svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije