Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Izetbegovićev specijalni rat protiv Hrvatske

Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH, na izjave predsjednice RH o opasnosti od džihadista u BiH, uzvraća tvrdnjom da je BiH izložena “islamofobičnim napadima iz Hrvatske”
Michael Kappeler/DPA/PIXSELL
21.09.2017.
u 00:01

Ministar sigurnosti Mektić: OSA je prisluškivala kako bi zaštitila ekonomske interese BiH

Naivno ili neoprezno, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je navode tjednika Nacional, ali i nekoliko svojevrsnih domaćih glasila obavještajnog i paraobavještajnog podzemlja u BiH, da su se na udaru prisluškivanja i praćenja državne Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) našli hrvatski dužnosnici iz Hrvatske i BiH te razne kompanije.

U BiH je nastala prava konfuzija oko toga što je rečeno pa su pojedini portali čak uklanjali vijesti o tome što je Mektić rekao na upit o navodima zagrebačkog tjednika Nacional o tome da Obavještajno-sigurnosna agencija BiH vodi specijalni rat protiv Hrvatske te da nelegalno prisluškuje i špijunira hrvatske političare i poduzetnike.

Najprije su Mektiću u usta stavili da je izrijekom spomenuo dužnosnike, a nije, jednako kao i da je spomenuo Hrvatsku, a nije. Ali se iz njegova odgovora apsolutno podrazumijevalo da OSA, kojoj je na čelu pouzdanik vladajuće bošnjačke obitelji Izetbegović, Osman Mehmedagić Osmica, stoji iza praćenja gospodarstvenika i hrvatskih dužnosnika.


– Sve je učinjeno sasvim legalno, legitimno i u tome nema ništa novo. Ali, sve te interese BiH, koje i nastojimo zaštititi od nelojalnih i, rekao bih, profiterskih udara, dužni smo raditi u skladu s Ustavom i zakonima BiH. Sve do čega smo došli, sve što smo saznali u čitavoj ovoj situaciji, o kojoj je pisao i portal Žurnal, o kojoj piše i Nacional, poduzimali smo u skladu sa zakonom i Ustavom ove države, štiteći ekonomski interes i ne dopuštajući podrivanje ekonomskog sustava BiH – rekao je Mektić.     

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Navala na MUP i MORH. Novi val zapošljavanja u državnoj upravi

>>Branitelji od Plenkovića traže da ih se stavi u Ustav

>>Dario Srna pao na doping testu

>>Fenomen - u rujnu nikle šparoge

>>‘Bernardiću, odstupi! Komadina, preuzmi stranku’     

 

 

Ključne riječi

Komentara 237

JO
Journalist007
21:07 20.09.2017.

Pa ovo je nečuveno, ministar druge zemlje otvoreno priznaje da se susjedna zemlja prisluškuje. I što mi Hrvati radimo? Ništa šutimo i trpimo. Strašno.

VA
vapor
21:02 20.09.2017.

Dobro, ima već neko vrijeme da smo skužili da se ovaj sitni smrad na svaki način bori protiv Hrvatske. Ali zašto, zaboga?

BU
Budak
21:08 20.09.2017.

Ugledati se na Izrael koju oni vode politiku spram muslimanskom svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije