Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojvođanska vlada

Izdvojeno 14.5 tisuća kuna za srpske udžbenike u Vukovaru i Osijeku

Dusko Jaramaz/PIXSELL
22.08.2018.
u 14:37

Vojvođanska vlada tom odlukom pridonosi uzajamnom opredjeljenju dviju država da skrbe o manjinskim zajednicama svojih naroda

Vojvođanska vlada izdvojila je danas oko 14,5 tisuća eura za nabavu udžbenika učenicima koji, na području djelovanja Zajedničkog vijeća općina Vukovar, u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji, upisuju prvi razred na srpskom jeziku, objavila je u srijedu Radio-televizija Vojvodine.

Vojvođanska vlada tom odlukom pridonosi uzajamnom opredjeljenju dviju država da skrbe o manjinskim zajednicama svojih naroda, što je naglašeno i na posljednjoj zajedničkoj sjednici Međuvladinog mješovitog odbora za manjine Srbije i Hrvatske, održanoj koncem siječnja ove godine u Beogradu.

Državni tajnik u srbijanskom Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak tada je najavio da će "sva pitanja i problemi s kojima se suočavaju manjinske zajednice u obje države" biti otvorena na toj i idućim sjednicama, a kao neke od glavnih tema spomenuo je i "obrazovanje i zapošljavanje, posebno u javnom sektoru".

Zajedničko vijeće općina (ZVO) je tijelo koje usklađuje interese srpske etničke zajednice u Istočnoj Slavoniji, Baranji i Zapadnom Srijemu, na teritoriju pod upravom Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, koordinira prava i upućuje inicijative i prijedloge institucijama vlasti.

Zadaci i nadležnosti ZVO su da, sukladno propisima, osniva i upravlja informativnom i izdavačkom djelatnošću srpske zajednice, s ciljem očuvanja nacionalnog identiteta, običaja, vjere, tradicije, jezika i pisma.

>> Pogledajte kako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor

Ključne riječi

Komentara 9

LU
lukathereem
15:22 22.08.2018.

Jel piše u udžbenicima da je granica Virovitica-Karlovac-Karlobag? I da su Servi nebeski narod.. tj seljoberi s imperijalističkim težnjama.

ZN
znamistinu
16:46 22.08.2018.

Turci u Njemackoj ili Arapi U francuksoj mogu slusati smao njemacki tj francuski. Dozvoljavanje ove lakrdije od skolstva neagtivno utjece na Hravtsju. Rh nije drzava, RH je nitko i nista je rsavki put ka dotvorim novine i citam vidim nemoguc estvari koje potkopavaju ovu zemlju. Ta djeca kada narastu nece znati za Gunduclica, Marulica, Senou, Starcevica, Klrezu itd... sto ocekivati od takvih sugradan. Pricat ce srpski i o tome laprdati okolo dizuci u nebesa knjizevnost Srba koja ne postoji a o hravtskoj nece nista znati...sramota i deplasirano...ako s ezarati narvano da ce ta djeca sttai na srpsku stranu. Ovo nije integracija vec agresija na RH podmuklim putem a koju je omogucilo hrvatsko vodstvo na celu sa Tudmanom. Toliko s eulizujet etim Srbima d ame nece inznenaditi da im jendosatvno date Slavoniju. Hrvati u Srbiji ne smiju niti reci da su Hrvati a kamoli d aslusaju nastavu na hrvatskom. Fuj

Avatar rubinet
rubinet
18:57 22.08.2018.

Nikad neće prihvatiti Hrvatsku za Domovinu...zahvaljujući ovakovom razdvajanju djece...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije