Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sunčani sati, ali...

Izdana upozorenja za dijelove Hrvatske: Oprez, prijeti olujno nevrijeme. Nema dobrih vijesti ni za iduće dane

Grmljavina praćena kišom zahvatila područje Rijeke
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
02.06.2023.
u 07:05

Ukoliko ste na području koje zahvati nevrijeme pošaljite nam fotografije i video na mail: dojavi@vecernji.net

Danas će biti prevladavajuće sunčano i danju vrlo toplo, no i dalje nestabilno, osobito u unutrašnjosti. Naime od sredine dana uz umjeren i jak razvoj oblaka bit će mjestimičnih pljuskova i grmljavine, lokalno moguće i izraženijih. Poneki neverin vjerojatan je popodne i duž obale. Ujutro mjestimice uz rijeke i po kotlinama kratkotrajna magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu od sredine dana umjeren jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29°C.

VEZANI ČLANCI:

DHMZ je izdao žuto upozorenje za dijelove zemlje.

Foto: DHMZ

U subotu djelomice sunčano te i dalje nestabilno. Od sredine dana, uz mjestimice jači razvoj oblaka, bit će pljuskova praćenih grmljavinom, ponajprije u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, pod Velebitom prolazno i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu između 16 i 20, a najviša dnevna od 24 do 28°C, ponegdje u gorju malo niža.

"Sljedećih dana u većini krajeva malo manje toplo, ali i dalje u unutrašnjosti sparno, uz još češće pljuskove i grmljavine nego prošlih dana ovoga tjedna. Naravno, ponegdje su i dalje moguća i olujna nevremena s tučom, i to ne samo u kopnenom području nego i na Jadranu. U subotu uglavnom na srednjem dijelu, u nedjelju na sjevernom, a od ponedjeljka gotovo posvuda. Osim ponegdje umjerenog maestrala, u subotu će na sjevernom Jadranu biti prolazne bure, podno Velebita vjerojatno i jake, a od potkraj nedjelje sve češće uglavnom umjereno jugo", prognozirao je glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

>>Ukoliko ste na području koje zahvati nevrijeme pošaljite nam fotografije i video na mail: dojavi@vecernji.net

 

Video: Snažno nevrijeme na istoku Hrvatske: Apokaliptične scene iz Belog Manastira, voda preplavila ulice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije