Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustavni sud potvrdio:

Izbori za predsjednika Republike provedeni su u skladu s Ustavom i zakonima

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
14.01.2020.
u 16:28

Ustavni sud pritom čestita svim biračima na iskazanom visokom stupnju izborne kulture u postupku u kojem su, svojom slobodnom voljom, izabrali predsjednika Hrvatske

Ustavni sud donio je na sjednici u utorak odluku kojom proglašava da su izbori za predsjednika Republike, koji su održani 22. prosinca 2019. i  5. siječnja 2020., provedeni u skladu s Ustavom i mjerodavnim zakonima, čime se postupak izbora za hrvatskog predsjednika smatra okončanim.

Ustavni sud pritom čestita svim biračima na iskazanom visokom stupnju izborne kulture u postupku u kojem su, svojom slobodnom voljom, izabrali predsjednika Hrvatske, navodi se u priopćenju Ustavnog suda.

Novi hrvatski predsjednik je Zoran Milanović koji je u drugom krugu izbora dobio 1.034.170 glasova, dok je Kolinda Grabar-Kitarović dobila 929.707 glasova.

Komentara 3

DU
Deleted user
17:15 14.01.2020.

Je li u toj odluki učestvovala i as mas tras.

KA
kažemja
17:58 14.01.2020.

Živio nama naš novi Predsjednik Milanović!!!

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
16:43 14.01.2020.

A nisu uzeti u obzir nevažeći listići u ukupan broj glasača. Kao što je DIP uzeo u računicu u prvom krugu. Ne bi se ništa promijenilo. Ali gdje bi mi bili da se sve stvarno radi po ustavu i zakonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije