Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izbori u Lici: HDZ potrošio više nego što svi ostali sudionici zajedno

HDZ-ova koalicija od jednog je donatora dobila 10 tisuća kuna, Ante Dabo od njih pet 25.100, HSLS je kao donaciju naveo vlastitih 35 tisuća kuna. Ostali sudionici, pa i Milinović, navode da donacija nisu imali.
05. ožujka 2019. u 09:31 11 komentara 447 prikaza
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U kampanji za prijevremene izbore za skupštinu Ličko-senjske županije, koji će se održati u nedjelju, 10. ožujka, HDZ-ova je koalicija potrošila više nego što su zajedno potrošili svi ostali sudionici, njih osam, pokazuju njihova javno objavljena preliminarna izvješća.

Darko Milinović izbori za skupštinu HDZ-ovi ministri u kampanji za Liku, branitelji uz Milinovića

 Koalicija HDZ/HSU/HSP-AS/HSS/HBS do sada je na kampanju potrošila 119 tisuća kuna, njen glavni izborni konkurent, lički župan Darko Milinović, odnosno njegova nezavisna lista samo 1.656 kuna, SDP oko 33.500 kuna, Nezavisna lista Ante Dabe 20.300 kuna, stranka Milana Bandića nešto više od 18 tisuća,  Živi zid 9.500 kuna, svi zajedno 83 tisuće kuna.

 SDSS, HSP te HSLS koji na izbore ide u koaliciji sa HNS-om, izvijestili su da nisu imali izbornih troškova, s tim da je HSLS, naveo da je za medijsko oglašavanje potrošio oko 9.600 kuna, uz simboličan popust od 86 kuna.

Od donatora najviše dobio Dabo

 HDZ-ova koalicija od jednog je donatora dobila 10 tisuća kuna, Ante Dabo od njih pet 25.100, HSLS je kao donaciju naveo vlastitih 35 tisuća kuna. Ostali sudionici, pa i Milinović, navode da donacija nisu imali.

Andrej Plenković Iva Puljić Šego HDZ se kupa u milijunima, u plusu i drugi, očito dobivaju previše iz proračuna!

 HDZ je najviše (više od 90 tisuća kuna) potrošila na promidžbu, grafičke i tiskarske usluge te reprezentaciju (19 tisuća). Na iste stavke SDP je potrošio oko 17.600 kuna, NL Ante Dabe oglašavanje na portalima stajalo je gotovo 20 tisuća kuna.  

 Stranka Bandić Milan 365 kao trošak navodi (kupovinu) samostojećeg hladnjaka i ležaja (4.360 kuna), peći na kruto gorivo (3.300 kuna), najam šatora i stolova (3.500 kuna), koalicija HSLS/HNS na je medijsko oglašavanje potrošila 9.600 kuna i dobila popust od 86 kuna.

 Živi zid je na grafičke i tiskarske usluge potrošio oko 3.400 kuna, za kupovinu namirnica i benzina, zbrojeno, 2.000 odnosno 2.900 kuna.

 Noćas u ponoć istekao je rok do kojega je devet sudionika nedjeljnih prijevremenih izbora moralo objaviti financijska izvješća o prihodima i rashodima, o donacijama i o popustima za medijsko oglašavanje. Svaki od njih, prema zakonu, na promidžbu može potrošiti po 600 tisuća kuna, a koliko će to biti u konačnici - pokazat će konačna izvješća koja će morati sastaviti zaključno do 9. travnja.

Andrej Plenković Financijsko izvješće stranaka HDZ platio 129.330 kuna kazne zbog ženske kvote

 Vlada je za 10. ožujka raspisala prijevremene izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije, jer nije donijela proračun za ovu godinu. Zbog istog razloga u nedjelju se biraju gradska vijeća Iloka i Ogulina te općinsko vijeće Davora.

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

  • BakaMraz:

    HDZ toliko potrosio? Zlobnici bi rekli da je zato gorivo danas poskupjelo unatoc pojeftinjenju barela za 2.5%!

  • chanchir:

    hdz protiv hdz-a ,Uhljebistan

  • stefj:

    Sada će se vidjeti lojalnost uhljeba i koliko se njima može manipulirati. Milinović je bio glavni šerif, njega se pitalo za zapošljavanje, od čistačice do direktora... Kako sad izgleda kampanja? Vjerojatno nešto u stilu - ako želiš sačuvati radno mjesto ... prikaži još! moraš glasati za njega, i istovremeno, ako glasaš za njega izgubit ćeš radno mjesto. To je tako kada je sve državno, kada nema tržišta i privatnog...