Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utrka

Izbori u HDZ-u: Svi odbili pakt 
s Prgometom 
i Kujundžićem

'06.04.2012., Osijek - U Ilirskoj ulici na broju 12 Jadranka Kosor darivala je obitelj Marije Djurinski povodom uskrsnih blagdana.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
15.04.2012.
u 10:03

U novi su predizborni tim Prgomet-Kujundžić javno pozvali Tomislava Karamarka i Ivana Domagoja Miloševića, a od Milinovića očekuje da “im se pridruži u naporima"

Nakon što se s kolegom liječnikom Milanom Kujundžićem dogovorio o zajedničkom nastupu na izborima za predsjednika i novo vodstvo HDZ-a, Drago Prgomet jučer je u intervjuu za Obzor uputio javni poziv i ostalim kandidatima.

Poziv u novi predizborni tim Prgomet je uputio prije svega Tomislavu Karamarku i Domagoju Ivanu Miloševiću, a od Darka Milinovića očekuje da “im se pridruži u zajedničkim naporima”. No, čini se da od široke koalicije protiv šefice stranke Jadranke Kosor neće biti ništa.

Milinović predviđao “deal”

– Nemam nikakav komentar – bilo je sve što je jučer Tomislav Karamarko rekao o Prgometovu pozivu na zajednički nastup na izborima.

Koalicija Prgomet-Kujundžić, čini se, nije zanimljiva ni Darku Milinoviću. – Ne namjeravam komentirati ničiji intervju. Svatko ima svoj program, a ja sam i očekivao da će doći do “deala” Kujundžića i Prgometa – kazao je Milinović i tako zapravo odbio javni poziv da se pridruži timu Drage Prgometa i Milana Kujundžića.

Domagoj Milošević očito nije želio biti grub prema dvojici stranačkih kolega pa je rekao da je uvijek spreman za razgovor, posebno kada je, kaže, u pitanju napredak i boljitak HDZ-a.

– Za prijedlog gospodina Prgometa zasad sam čuo samo iz novina. Kao što sam rekao na početku, za predsjednika HDZ-a kandidirao sam se s programom kojemu je glavni cilj vratiti HDZ-u dostojanstvo i ponos te vodeće mjesto koje mu pripada. Učinio sam to bez rezervi i bez kalkulacija i to je i dalje moj cilj – poručio je jučer Domagoj Milošević.

“Mediji će podržati Miloševića”

Politički analitičar Višeslav Raos u novostvorenom timu Prgomet-Kujundžić ne vidi veliki potencijal za okupljanje u širu koaliciju.

– Mislim da od okupljanja oko njih dvojice neće biti ništa. I Prgomet i Kujundžić su “pikzibneri” i nemaju potencijal za takvo što – smatra Raos, kojemu je čudno da neki kandidati već nisu odustali od utrke za predsjednika HDZ-a. Na koje mislite?

– Karamarko sigurno neće odustati. Ako ne uđe u drugi krug, on će svoju potporu dati nekomu drugomu, a to sigurno neće biti Jadranka Kosor – kaže Raos, koji pod time ne misli da će to sigurno biti Darko Milinović.

– Mainstream mediji u finišu kampanje podržat će kandidaturu Domagoja Miloševića jer će im zbog svojih ekonomsko-gospodarskih stavova biti najprihvatljiviji za novog šefa HDZ-a – zaključio je Raos. U uspjeh Prgometove inicijative ne vjeruje ni Raosov kolega Davor Gjenero.

– Prgomet i Kujundžić nisu ni bili u utrci u pravom smislu te riječi. Oni otpočetka na sebe ne računaju kao na nove šefove stranke – smatra Gjenero.

Komentara 304

OB
-obrisani-
11:48 15.04.2012.

ramočedo - opet se praviš tošo - pa najveća kvaliteta ovih crvenih kandidata je pripadnost radiKALNOM pokretu za nJU

MA
matej85
12:58 15.04.2012.

beto alonso svaka čast, ovo je sve istina što si rekao i slažem se s tobom rambo pa prezime čovjeka ne ocrtava, nije vrijedno suditi jednog jedinog normalnog kandidata po tome

RO
robertooo
11:33 15.04.2012.

tko je taj prgomet uopće....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije