Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šef SDP-a i šef HDZ-a skupa na Trci na prstenac

Prvi “sudar” stranačkih lidera vjerojatno će se dogoditi već danas u Varaždinu gdje će doći i šef HDZ-a i lider Mosta
20. kolovoza 2016. u 12:27 4 komentara 700 prikaza
izbori
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

U utorak počela je službena izborna kampanja tijekom koje će političari obići ili se barem potruditi da to učine gotovo sve gradove, sva naselja i sela.

HDZ je kampanju, koja će trajati do ponoći na 10. rujna kada počinje izborna šutnja (u nedjelju 11. rujna su izbori), počeo iz Svirča na otoku Hvaru odakle je porijeklom novi šef stranke Andrej Plenković.

Koalicija predvođena Ivanom Viliborom Sinčićem i njegovim Živim zidom u kampanju je krenula iz Vukovara, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u izbornu utrku krenuo je iz Zagreba, a šef SDP-a Zoran Milanović i njegova Narodna koalicija iz Varaždina.

Most je u kampanju pod imenom “Most do građana” krenuo iz četiri krajnje točke Hrvatske – sa sjevera iz Svetog Martina na Muri, s istoka iz Iloka, sa zapada iz Umaga i s juga iz Cavtata. Njegova kampanja vjerojatno je terenski najzahtjevnija i najambicioznija jer mostovci planiraju obići sve gradove i općine u Hrvatskoj – kojih je čak 553. Kampanju će okončati u Zagrebu 8. rujna točno u podne na Trgu bana Jelačića gdje će se susresti njihovi kandidati s izbornih lista i aktivisti iz sva četiri smjera.

14.07.2016., Zagreb - Kreso Beljak, gradonacelnik Samobora i predsjednik HSS-a. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Bitka za 11. jedinicu HSS, HNS i HSU slažu svoju listu za dijasporu zoran milanović Narodna koalicija u Trogiru Milanović: 'Na izborima će 'biti zafrkano' jer HDZ i njegove partnere ne treba podcijeniti' hdz HDZ u 7. izbornoj jedinici: 'Na izborima se treba odlučiti želimo li četiri godine stagnacije sa Zoranom Milanovićem ili gospodarskog razvoja s Andrejem Plenkovićem'

Prvi “sudar” stranačkih lidera vjerojatno će se dogoditi već danas u Varaždinu gdje će na Špancirfest doći i šef HDZ-a Andrej Plenković i lider Mosta Božo Petrov.

Najveći politički “derbi” ipak će se odigrati dan kasnije, u nedjelju, u Barbanu na Trci na prstenac gdje bi trebali biti i Andrej Plenković i vođa Narodne koalicije Zoran Milanović.

Narodna koalicija krenula je u kampanju najranije, već 1. kolovoza u Samoboru gdje je predstavila program. Dosad su obišli već dobar dio Hrvatske: u Puli (4. kolovoza) predstavili su zdravstveni program, u Rijeci (9. kolovoza) obrazovni, u Orahovici (11. kolovoza) poljoprivredni...

Dva dana prije kraja kampanje, Narodna koalicija imat će skup u Zagrebu, a predzadnji dan kampanje bit će u Jastrebarskom na Vinskim svečanostima. Sinčić i koalicija okupljena oko Živog zida u Splitu će biti 31. kolovoza, dok će završni skup imati 9. rujna u Zagrebu. Još nije odlučeno gdje će HDZ imati finale kampanje, zasad se precizno zna gdje će biti do 22. kolovoza. U ponedjeljak pokreću kampanju za mlade.

>> Ako dobiju izbore, ovo će biti HDZ-ovi ministri: Savjetniku predsjednice kultura umjesto Hasanbegoviću

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • Torcidas:

    Neka Milanovic ide ipaliti svijeću blaženom Miroslavu Bulešiću sto ga njegova partija pkrutno ubila iz mrznje prema čovjeku, vjeri, Hrvatskoj.

  • Torcidas:

    Milanoviću obiđi sve fojbe u koje je partija nakon rata ubila desetke tisuća Hrvata i Talijana nakon rata, obiđi i vidi kako je zlo partija oslobađala Hrvatsku od Hrvata.

  • admin2:

    Hvala za popis stratišta, na žalost nakon rata struktura stanovništva u Istri se promjenila i Istra nije više Talijanska a ni Hrvatska nego Yugoslovenska, odnosno srpska bar obalni dio. Milanoviću znaš li nešto o ovom strašnom zločinu nad Hrvatima i ... prikaži još! Talijanima u Istri???