Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljanje programa

Početak kampanje HDZ-a: Agrarna banka za jeftine kredite hrvatskom selu

HDZ
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
16.08.2016.
u 13:00

HDZ obećava povećanje prihoda od ribarstva s 900 milijuna kuna na 1,8 milijardi re zavoj otoka koji su simbol udaljenosti i slabijeg razvoja

Danas službeno počinje kampanja za izvanredne parlamentarne izbore 11. rujna. Trajat će 25 dana i to će biti najdulja kampanja za parlamentarne izbore, a HDZ u kampanju kreće iz Starog Grada na Hvaru.

Prvi je to put da HDZ u bitku za nacionalne izbore kreće s nekog otoka, u kampanju za prošle izbore 8. studenog HDZ je krenuo iz Osijeka, a recimo, za europske izbore 2014. godine iz Vukovara.

U HDZ-u su izabrali Hvar za početak kampanje jer, kažu u toj stranci, na simboličkoj razini žele krenuti upravo s otoka koji su sinonim udaljenosti, slabije povezanosti i razvijenosti kako bi poslali poruku da su zajedništvo i solidarnost komponente kojima obećavaju pokrenuti ravnomjeran razvoj Hrvatske.

Andrej Plenković, novi šef HDZ-a, dolazak u Stari Grad na Hvaru, doznajemo, obećao je još prije četiri mjeseca kada je u Bruxellesu, kao eurozastupnik, organizirao proslavu 2400 godina Staroga Grada. Ne treba zanemariti ni to da je Plenković po ocu porijeklom s Hvara.

– Otoci su dio našeg potencijala i bit će dio razvojnog trenda. Hvar je, primjerice, veličine jedne Malte koja ima razvijeno gospodarstvo. Naše otoke kao naše resurse moramo staviti u funkciju – rekla nam je Ivana Maletić, potpredsjednica HDZ-a i osoba koja je koordinirala izradu HDZ-ova izbornog programa

Plenković će na Hvaru, doznajemo, najaviti ulaganja u poljoprivredu, ribarstvo, turizam i prometno povezivanje koje je ključno za revitalizaciju otoka, a dio su HDZ-ova izbornog programa koji će HDZ predstaviti sutra u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Plenković će najaviti i osnivanje agrarne banke kako bi se, kažu u HDZ-u, trajno osiguravali povoljni izvori financiranja malim poljoprivrednicima. Cilj je i omogućiti reprogram postojećih zaduženja, odgodu otplate i bolje kreditne uvjete uz dulji rok otplate, najavili su u HDZ-u.

Agrarna banka i proizvođački centri bit će, poručuju u HDZ-u, u funkciji razvoja ribarstva kako bi se udvostručili proizvodni kapaciteti u akvakulturi jer su sadašnji nedostatni za hrvatsko tržište, a još manje za izvoz. Najavljuju povećanje prihoda od ribarstva s 900 milijuna kuna na 1,8 milijardi. Ali i gradnju učinkovitog prometnog sustava kako bi se prometno integrirali svih hrvatski krajevi, a posebice otoci. 

>> Bozanić: Ovaj narod umoran je od toga da istinu o svojoj povijesti mora tražiti na sudovima izvan svojih granica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije