Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoke reakcije
Povratak na članak

Izbor ravnatelja škole prerastao u politički sukob: Napravili su farsu i narugali se zaposlenicima škole

Komentirajući izbore u Ekonomskoj školi, u kojoj je nekada i sam predavao i bio ravnatelj, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao kako je sve to igrokaz ali i obrazac kako u Hrvatskoj funkcionira politika

Komentari 2

VE
Ventilator2
17:43 08.10.2020.

Da pogodim, Penava je bil ravnatelj sa iskaznicom HDZ-A a sad tu sere nekaj kak se kao dolazi na mjesto ravnatelja

VL
BR
branko7000
16:50 08.10.2020.

I Penava i drugi trebali bi znati Zakon. Školski odbor ima 7 članova. 2 bira nastavničko vijeće, 1 kolektiv, 1 roditelji i 3 osnivač. Ovo nije privatna škola a niti od uposlenika. Zna se tko je osnivač. I to je za njega farsa ner nije prošao podoban. Politika je htjela prije 10 godina da za ravnatelja u mojem mjestu bude izabran vjeroučitelj. Ista državna institucija 3 puta je poništavala natječaj jer vjeroučitej nije bio izabran. Još gore.... i uposlenici i roditelji i županijski predstavnici bili su za svjetovnog ravnatelja. I u upornosti uspjelo se postaviti i dobiti suglasnost za građansku osobu. Ne može Penava odlučivati ako je osnivač županija i ako su se županijski članovi školskog odbora uz podršku roditelja skupili su 4 glasa - nadpolovičnu većinu. Malo bi zakon malo ne bi. I kanite se dragi kolege samoupravljanja. Ne bira ekipa iz škole svojeg ravnatelja. Pita se i roditelje i osnivača. Čudno? kako kad. Od podobnosti do nepodobnosti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.