Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKOLICA LUDBREGA

Jeza na rijeci Bednji: Djeca se igrala pa pronašla ručnu bombu, u zadnji čas izbjegla tragediju

Na obali rijeke Bednje djeca su pronašla ručnu bombu
Foto: Pu varaždinska
03.06.2020.
u 09:55

Akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ traje od 2007., pa građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava.

Na obali rijeke Bednje djeca su pronašla ručnu bombu. Jučer oko 12.40 sati policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su dojavu djece da su na obali Bednje u kanalu vidjela bombu. Na mjesto događaja izašli su pripadnici Protueksplozijske zaštite Policijske uprave varaždinske koji su utvrdili da je riječ o ručnoj bombi M-75, koja je bila u izrazito lošem stanju, pa je na mjestu pronalaska i uništena.

– Ovom prilikom pohvaljujemo reakciju i postupanje djece koja su odgovorno reagirala i odmah prijavila te potražila pomoć policije. Na takav odgovoran način zaštitila su i spasila svoje i tuđe živote. Ponovno skrećemo pozornost svim građanima na to da ne ostavljaju opasne predmete na mjestima koja su dostupna drugim građanima i na kojima može doći do neželjenih posljedica. Isto tako, ako pronađete odbačene opasne predmete, ne dirajte ih, već pozovite policiju na 192 – kažu u PU varaždinskoj. 

Akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ traje od 2007., pa građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava.

– Važno je istaknuti da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti ni prekršajno ni kazneno prijavljivani. Predaja je anonimna! – ističu u policiji i savjetuju građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije