Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjeglička kriza
Povratak na članak

'Izbjeglice?! Ma nema među njima žena i djece, više nam sliče vojsci'

Niti smo mi svi isti niti su migranti svi isti. Znamo i za slučaj kada je jedan od njih spasio život djetetu koje je palo u jezero. Sve su to kockice istog mozaika, ali je činjenica da je već pet godina ‘život na granici opasan i tvrd’ i da se ovdje ne živi normalno, kažu mještani

Komentari 66

KO
komunikolog
12:19 07.03.2020.

Kako se priča promjenila? Branimir je prije 5 godina pričao o liječnicima i inženjerima o jadnoj dječicu, pljuvao je po onima koji su spominjali horde vojnosposobnih muškaraca. Shvatio je pogrešku? Ili je dobio drugačiji naputak?

VL
OR
Orilogorilo
12:41 07.03.2020.

A svi koji to tupe zadnjih 5 godina zu bili zadrti primitivci, ksenofobi, desnicari. A sad je i vecernjak okrenuo ploču. Oligarhijski dnevnik

VL
Avatar Zbregov
Zbregov
12:15 07.03.2020.

tako je, zapravo to je poražena isilova vojska...

VL
Avatar Zzzz
Zzzz
13:52 07.03.2020.

Kažu neki da smo i mi bili izbjeglice, međutim to se uopće ne može uspoređivati, izbjeglice s istoka dolaze iz potpuno drugačije kulture i civilizacije, oni ulaze u vlakove kroz prozore, kamenjem gađaju policiju, bodu se noževima, siluju, kradu. Naše izbjeglice to nikad nisu radile, niti su išle na istok zato jer tamo ne pripadaju, nego su išle na zapad, isto tako ako ikada bude trebalo mi ćemo drage volje primiti Talijane, Nijemce, itd, međutim izbjeglice s istoka ne želimo primiti.

VL
CV
cvikcange
12:30 07.03.2020.

Još da dojavite Ostojiću istinu. Ostojić Ranku. On je još uvijek uvjeren u "Dobar posao 2015"

VL
PL
Plavetnilo
13:51 07.03.2020.

Selam alejkum, maj nejm is Ranko, velkam.

VL
JU
Jura
13:03 07.03.2020.

Za to što o migrantskoj krizi misle stanovnici Šida u srbiji, živo mi se....

VL
Avatar TamiFlu
TamiFlu
14:03 07.03.2020.

Nemoguce! Teroristi i vojnici putuju business klasom. Rekla Besna Vesna licno i personalno! Ja joj vjerujem.

VL
DE
dedač
13:31 07.03.2020.

pa nemojte takoprotv onih koji podžavaju ovu isilovu vojsku jer kod nas je vođa bio G.Ranko rakija

VL
Avatar FrancJunior
FrancJunior
12:41 07.03.2020.

To su, najblazeno receno, razbojnici koji su nauceni da se silom sve dobija! Ali, mi treba da se drzimo one stare "Klin se klinom izbija"!

VL
Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
13:43 07.03.2020.

"...Isto tako nije mi jasno ni zašto svi oni ne idu prema bogatim arapskim državama, koje su im puno sličnije nego mi, nego idu prema državama zapadne Europe, gdje ih nitko ne treba..."___Zato što se te bogate arapske zemlje prema njima odnose kao prema životinjama, dobivaju najteže fizičke poslove, rade za mizernu plaću, postanu takoreći poslodavčevo vlasništvo nakon što im on oduzme putovnice, i dr. da ne nabrajam dalje...

VL
DU
Deleted user
12:42 07.03.2020.

katastrofa je što su i 2015. primljeni bez ikakvih kriterija i kontrole, Europa će zbog toga u budućnosti imati ogromnih problema.

VL
Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
13:42 07.03.2020.

I Grčka, i Bugarska, i Sj. Makedonija, i Srbija, i Mađarska, i Slovenija, i Italija, i Austrija, i Njemačka..sve te države znaju što bi radila vojisku na granicama, i sve one su imale ili imaju vojsku na granicama. Samo naš politički i vojni vrh ne zna što bi vojska radila na granicama. Pa zar su sve te države nesposobne, zatucane, priglupe, neodgovorne, nedemokratske, nehumane, itd....jedino je Hrvatska pametna, snažna, humana, odgovorna i mudra...jer se samo u njoj ne zna što bi vojiska radila na granicama. Naš politički vrh ili je potpuno bez smisla za državu i državnost...ili su nevjerojatno plitki, naivni i ograničeni...ili glume frajere zbog čega bi nas sve mogla uskoro boljeti glava. Nevjerojatan je taj ležeran i neobavezan stav naših političara i sada, kada se pokazalo da svi u Europi manje više prihvaćaju Orbanov stav...dakle i sada je našim političarima žica i vojiska na granicama nešto bezveze...kao dječica u vrtiću koja se igraju demokracije, tolerancije i humanosti, a Grčka, Bugarska, Sj. Makedonija, Slovenija, Mađarska, Italija, Austrija, Njemačka u većoj ili manjoj mjeri već jesu sa žicom i vojiskom na granicama. Možda ne bi bilo loše da u Hrvatskoj neko vrijeme ostane jedno 500000 miranata, pa kada počne kaos, osiromašenje i nesigurnost možda nekim ljudima postane jasno čemu služi država!!!!

VL
ST
stefj
12:16 07.03.2020.

Ma ne mogu vjerovati kako se retorika prema migrantima promijenila. Nije velika razlika bila niti pred par godina, kada je bio prvi veliki val, a pogledajte natpise u medijima onda... Dovoljan je mali mig politike da se mediji promijene, sada odjednom Hrvatska i njezina policija više neće biti nikakav problem...

VL
RO
rodjakStipe
13:12 07.03.2020.

Baš ste neki ksenofobi i islamofobi, kada vam smeta što oni izgledaju poput vojnika. Pogotovo kada znate da isti pripadaju religiji „mira“, jer religija „mira“ i mir su usko povezani. Valjda je to svakome poznato. Eto na primjer, potpuni mir je zavladao u armenskim i jezidskim selima od kada je kroz njih prošla vojska religije „mira“. Tu i tamo potpuni mir, bez žive duše, remeti samo cvrkut ptica. Pa tko ih takve ne bi poželio u svom dvorištu?

VL
5S
505.scrtom
15:01 07.03.2020.

Pustite samo te u zemlju koji će se pokloniti križu i preći na kršćanstvo i križ da poljube i kažu da je Isus veliki a ne Alah koji im ne pomaže nego bježe ko muhe iz njegove zemlje kršćanima da ih hrane neka to dobro zapamte Isus je veliki,Isus je najveći !!

VL
Avatar Dr Evil
Dr Evil
15:15 07.03.2020.

Sve koji ilegalno uđu u RH, njih RH treba legalno izbaciti van.

VL
SN
snovakor
18:54 07.03.2020.

EU je s Merkel napravila veliku pogrešku samo tako prihvatiti sve te ljude...umjesto, da se već na samom početku zatvorila granica EU. Ni mi ne možemo putovati bez dokumenata po svijetu, tako ni oni ne mogu. Moralo se zatvoriti granicu , napraviti logore i preispitati svakog pojedinca....danas po EU ima toliko tih ljudi i to bez posla i žive od državne pomoći koja je veća od onih koji su čak bez posla legalno ! EU je dobila je moderne kriminalce po Europi !

VL
DU
Deleted user
17:01 07.03.2020.

Jasno i pticama na grani........

VL
LU
LuxmanT
20:32 07.03.2020.

Tu hordu treba vratiti odakle su došli.. U slučaju da probiju obranu u Grčkoj , ne bi trebalo biti milosti prema njima. Nažalost , to tako treba shvatiti jer ćemo samo tako spriječiti veće zlo . Ako se infiltriraju uu Europske zemlje, bit će nemoguće taj šljam odstraniti .

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.