Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod rijeke

U požaru Psihijatrijske bolnice jedna osoba poginula, više od 15 ozlijeđenih

Jedan poginuli i 16 ozlijeđenih u požaru Psihijatrijske bolnice
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
17.08.2018.
u 22:19

Vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar i u tijeku je dogašivanje.

Danas oko 16 sati izbio je požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača. Na teren je izašlo 37 vatrogasaca s deset vozila  koji su evakuirali pacijente. Na jednom dijelu bolnice nalazili su se nepokretni pacijenti koje su vatrogasne ekipe, u suradnji s djelatnicima Hitne pomoći, evakuirali.

 Jedna je osoba poginula, a 16 osoba je lakše ozlijeđeno. Jedna osoba s težim opeklinama liječi se na riječkoj hitnoj, a zasad se ne zna je li u životnoj opasnosti. Još 15 osoba koje su se nagutale dima zbrinuto je na sušačkom lokalitetu. Izvan životne opasnosti su, prenosi Novi list.

Policija je izvijestila da je požar pod nadzorom vatrogasaca i da je većim dijelom ugašen te da su su ozlijeđene osobe prevezene u bolnicu. U trenutku požara u bolnici je bilo 90 pacijenata. Požar je izbio na trećem katu, pa se proširio na četvrti kat i krovište. U požaru su potpuno izgorjele četiri sobe na trećem katu. Na četvrtom katu su bile teško pokretne osobe pa su odmah dvojica vatrogasaca krenula u njihovu evakuaciju.

Na mjesto požara odmah je došao i premijer Andrej Plenković koji je čestitao vatrogascima na brzoj intervenciji, prenosi HRT.

- Nažalost dogodila se tragedija u psihijatrijskoj bolnici u Lopači. Prema informacijama i ravnatelja i gospođe Grbe i državnog tajnika Plazonića jedan je pacijent, nažalost preminuo, no zahvaljujući naporima i djelatnika bolnice i herojskim naporima vatrogasaca iz Rijeke, Čavla, Jelenja i Bakra spašeni su svi ostali pacijenti. Smješteni su u riječkoj bolnici, a dio će biti prihvaćen u karlovačkoj i ogulinskoj bolnici. Uz veliku požrtvovnost i medicinskih djelatnika, vatrogasaca i djelatnika bolnice, u relativno kratkom roku učinilo se maksimalno da se izbjegne veća tragedija s obzirom na zahtjevno stanje pacijenata, rekao je premijer Plenković.

Na mjesto nesreće je s premijerom došao i ministar zdravstva Milan Kujundžić

- Preko Zavoda za hitnu medicinu od prvog trena imao sam informaciju što se događa, ravnateljica Grba izvještavala me o poginulom i ozlijeđenima. Obavijestio sam premijera i kontaktirao karlovačku i ogulinsku bolnicu koje će primiti dio pacijenata. Nažalost, bolničke zgrade su dotrajale i to su nažalost nesreće koje se događaju. Pričekat ćemo procjenu osiguranja i onda ćemo napraviti sve kako bismo pomogli. Nitko od pacijenata neće biti nezbrinut. Sve službe su odreagirale kako treba", izjavio je  Kujundžić.

Vatrogasne ekipe ostat će na požarištu vjerojatno cijelu noć dok se ne otkloni i najmanja mogućnost za ponovno razbuktavanje vatre koja je prijetila zahvatiti i veći dio zgrade pa i okolno raslinje u šumovitom predjelu Lopače.

Prema posljednjim informacijama, požar je izbio u glavnoj zgradi, točnije u jednoj sobi na drugom katu. Točan urok požara će se utvrditi očevidom. 

Komentara 58

SK
Skviki
20:50 17.08.2018.

Ne snosi li gradonacelnik Rijeke moralnu odgovornost?

Avatar Marko
Marko
22:35 17.08.2018.

Čudno da uz premijera i ekipu nije viđen Obi,a grad vlasnik Lopače?

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
19:44 17.08.2018.

Namjerno zapaljeno kako bi se obnovilo i uredilo jer dolazi na duže vrijeme članica sdp-a što vozi u krivom smjeru a bože moj sve je bolje od buksare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije