Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura otežava gašenje

Jak požar blizu Novigrada: Pred vatrogascima je teška noć, stiglo ih je više od 80

Petra Momić/Istramet/Facebook
07.07.2022.
u 23:07

Vatrogasci JPV Umag su na terenu i zatvorili su cestu koja vodi prema gradu.

Požar na području iznad Antenala kod Novigrada buknuo je danas poslijepodne, a vatra je zahvatila obližnju šumu.

Na terenu su ekipe iz JVP Umag, Poreč, Buzet, kao i DVD iz Umaga, Novigrada, Buja, Oprtlja, Vižinade, Tara i Vrsara. Ukupno se s vatrenom stihijom bori 86 vatrogasaca uz pomoć 27 vozila. Pomažu im komunalne službe iz Novigrada, piše Glas Istre. Može se zaključiti da je pred vatrogascima teška noć.

Po riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Dine Kozlevca, do sada je izgorjelo oko 30 hektara bjelogorice, borove šume te trave i niskog raslinja.

- Požar još nije lokaliziran, još uvijek traje borba s vatrenom stihijom, a na ovom području trenutno puše jaka bura koja otežava gašenje požara - izjavio je Dino Kozlevac.

Kozlevca kaže da se vozila povremeno propuštaju na cesti preko Antenala, premda Glas Istre navodi da su iz Službe 112 kazali kako je cesta zatvorena. Vjerojatno je bolje izbjeći navedenu cestu zbog jakog dima.

Novigardski gradonačlenik Anteo Milos kaže da su sve raspoložive snage na terenu.

- Požar se širi zbog jake bure i gori na dosta nepristupačnom terenu uz dolinu Mirne, rekao je Milos za portal Istra24..

Ključne riječi

Komentara 1

PR
prajdali100
21:33 07.07.2022.

Što je to " jak požar"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije