Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Izbačeni HDZ-ovci pisali Plenkoviću: Za sve znamo samo iz medija, hoćemo odgovore!

Izbačeni su pismu postavili deset pitanja budući da su iz stranke eliminirani po kratkom postupku. Pišu da su iz medija doznali da se protiv njih vode stegovni postupci te da su isključeni iz stranke.
17. studenoga 2019. u 17:22 75 komentara 7528 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Izbačeni zagrebački HDZ-ovci pisali su danas šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću i cijelom vodstvu te stranke kao i Andriji Mikuliću, šefu zagrebačkog HDZ-a i članovima GO-a te zagrebačkog Časnog suda. Izbačeni su u tom pismu postavili deset pitanja budući da su iz stranke eliminirani po kratkom postupku zbog poruka u Whatsapp i Viber grupama 'Uskoci i hajduci' i 'Zna se HDZ'. Pišu da su iz medija doznali da se protiv njih vode stegovni postupci te da su isključeni iz stranke. 


  Vrh HDZ-a nazočio 30. obljetnici osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Odluka suda časti Zbog govora mržnje isključeno osam zagrebačkih HDZ-ovaca

"Obzirom da od strane Gradskog odbora nisam obavješten da se protiv mene vodi bilo kakav postupak, odnosno da mi nije dostavljen akt kojim me se tereti, niti sam pozvan da nazočim bilo sjednici Gradskog odbora, bilo da iznesem obranu pred Časnim sudom, ovim putem bih Vas molio pojašnjenje kako slijedi:

1. Po kojim odredbama Statuta HDZ-e , Pravilnika o radu časnih sudova i Poslovnika o radu Gradskog odbora je stegovni postupak proveden?
2. Mozete li mi dostaviti pismeno kojim me se tereti i dokaze uz njega kako bi uopce saznao sto mi se to točno stavlja na teret?
3. Mogu li saznati je li članovima Gradskog odbora prije odlučivanja na telefonskoj sjednici dostavljeno pismeno kojim me se tereti i dokazi uz njega?
4. Možete li mi dostaviti zapisnik s odrzane telefonske sjednice iz kojeg bi bilo razvidno kako su članovi Gradskog odbora pojedinačno glasovali o mom upućivanju na Časni sud?
5. Možete li mi dostaviti odluku kojom me Gradski odbor upućuje na Časni sud?

Andrej Plenković NA ČASNOM SUDU Poznata imena HDZ-ovaca iz afere WhatsApp

6. Mogu li saznati je li članovima Časnig suda prije odlučivanja dostavljeno pismeno kojim me se tereti i dokazi uz njega?
7. Zašto nisam pozvan da iznesem svoju obranu pred Časnim sudom?
8. Možete li mi dostaviti zapisnik sa održane sjednice Časnog suda iz koje bi bio razvidan tijek iste, kao i kako su članovi pojedinačno glasovali o mom isključenju?
9. Možete li dostaviti obrazloženu odluku o mom isključenju iz članstva HDZ-e s uputom o pravnom lijeku kako bi mogao izjaviti žalbu Visokom časnom sudu?
10. Možete li mi dostaviti primjerak važećeg Pravilnika o radu časnih sudova HDZ-e kako bi znao po kojoj proceduri mogu braniti svoja prava i interese?.

U očekivanju Vašeg ŽURNOG odgovora srdačno Vas pozdravljam

mr.sc. Božo Medić, član Gradskog odbora
Anita Prka Đurašić, univ. bac. phil. croat.
Miro Boras, dipl. ing. strojarstva
Vlado Kolak, dipl. oecc
Krasnodar Raguž, dipl. iure
Vedran Černi, 
Ante Šimunović

Andrej Plenković
1 / 10
HDZ
krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • magdalenakristo:

    Dajte molim vas, ovo je ružno i za citati. Govor mržnje ne tolerira se apsolutno nigdje! Za takve se izjave kazneno odgovara.. trebali ste misliti prije nego ste bili toliko rječiti..

  • rimac444:

    Bitange su sve izvodili preko medija, sada se čude što saznaju da su dobili nogu preko medija.

  • Rex:

    A šta sad cendrate.....upišite se u SDP ,oni svoje drugove stite,osim ako ne stane na zulj glavnom